ПоддержатьУкраїнська

Нацбанк знову ослабив офіційний курс гривні до долара

StopCor
StopCor

StopCor

Нацбанк знову ослабив офіційний курс гривні до долара

НБУ знову ослабив офіційний курс гривні до долара до провідних іноземних валют. Долар США подорожчав на 3 копійки, євро – на 7 копійок.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Сьогодні, 6 листопада, офіційний курс гривні до долара встановився на рівні 26,93 грн. НБУ додав американській валюті ще 3 копійки. Офіційний курс гривні до євро становить 31,43 грн, що більше на 7 копійок від попереднього встановленого банком курсу. До слова, з початком листопада це найбільші показники долара та євро. Крім того, американська валюта досягла нової максимальної позначки, починаючи з квітня поточного року.

Тим часом українська гривня відвоювала свої позиції у російського рубля. Так, 10 рублів тепер рівні 4,61, що менше від попереднього курсу на 2 копійки.

Нацбанк знову ослабив офіційний курс гривні до долара

Що стосується готівкових курсів валют, то купівля 1 долара відбувається за 26,81 грн, а продаж відбувається за 27,03 грн. Купівля 1 євро відбувається за 31,07 грн, продаж – за 31,56 грн.

За словами експертів, у листопаді середній курс продажу долара може знаходитись у діапазоні 26,5 - 28 грн. Тим часом середній курс продажу готівкового євро має не виходити за рамки 30 - 32 грн. Старший аналітик ГК ForexClub Андрій Шевчишин пояснив, що НБУ підвищив облікову ставку, яка має зменшити спекулятивний вплив на нацвалюту та перешкодити росту цін на споживчому ринку. Проте тиск на курсоутворення чинитиме ліквідність банківської системи.

Другие новости