ПоддержатьУкраїнська

Суд відмовив в арешті врожаю та техніки на Житомирщині

StopCor
StopCor

StopCor

Суд відмовив в арешті врожаю та техніки на Житомирщині

Андрушівський районний суд Житомирської області відмовив у клопотанні слідчого про арешт техніки та врожаю ПСП "Троянівське", на яке було здійснено кілька рейдерських атак. Команда "Стоп корупції" спостерігала за ходом судового засідання.

Нагадаємо, активісти "СтопКору" на звернення пайовиків слідкують за збором врожаю ПСП "Троянівське" в с. Низгірці на Житомирщині. Стопкорівці дізнались, що за ініціативи прокуратури справу передали з Бердичівського районного суду до Андрушівського суду, змінивши юрисдикцію без пояснення причин.

"Перемога! Суд розібрався у справі та став на захист аграріїв. "Троянівське" зможе зібрати посіяний врожай та вчасно розрахуватись за паї", – передають правозахисники слова місцевих мешканців.

Як стало відомо в ході журналістського розслідування, до рейдерських атак на врожай та землі "Троянівського" причетні співробітники скандального агрохолдингу "ТАКО" (нині – АСТ).

"Блокуючи збір врожаю, прокуратура та слідчі по суті діють в цій ситуації в інтересах агрохолдингу", – пояснюють співробітники підприємства.

Напередодні пайовики обурились втручанням районної прокуратури в господарську діяльність підприємства та намаганням блокувати роботу по збору врожаю.

Слідчий повідомив, що районна прокуратура здійснює на нього тиск. Саме тому він подав подання на арешт врожаю – на полі та на елеваторі, а також на техніку агропідприємства.

"Власники паїв просили правоохоронні органи захистити їх від свавілля прокуратури», – повідомляють правозахисники "Стоп корупції" з місця подій.

"СтопКор" разом з селянами звернувся до очільника Нацполіції України Сергій Князєва через рейдерський скандал на Житомирщині. Він став на захист аграріїв.

Команда "СтопКору" продовжує стежити за ситуацією навколо рейдерських нападів та збору врожаю кукурудзи на Житомирщині.

Другие новости