ПоддержатьУкраїнська

"Несвята Валентина": очільниця столичного ДОЗ причетна до мережі торгівлі дитячими органами?

StopCor
StopCor

StopCor

'Несвята Валентина': очільниця столичного ДОЗ причетна до мережі торгівлі дитячими органами?

62 мертвонароджених немовлят в одній лікарні за рік, підробка документів та зниклі тіла дітей: кошмарну історію 10-річної давнини розповів журналістам "СтопКору" екс-депутат міста Кам'янське, чинний нардеп Віталій Купрій. Та слідство у цій жахливій справі досі не доведено до кінця. Хто стоїть за цинічними злочинами – дізнавалась Ася Шевченко.

https://www.youtube.com/watch?v=fEDPwkuY1AE

"Я зрозумів, що тут задіяні дуже серйозні медики. Я звертаюсь до голови ДОЗу області Валентини Гінзбург з листом і додатково дублюю на Вілкула. Вони скликали комісію і вона дійшла висновку, що немає порушень чинного законодавства. Я зрозумів, що вони в темі", – розповідає Віталій Купрій.

Депутат вважає, що пані Гінзбург та її оточення були інструментом великої мережі торгівлі дітьми на органи, стволові клітини, а можливо, в деяких випадках і перепродажу живих дітей. Адже тіла не знайдені досі.

Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської ради з захисту прав пацієнтів, вже не один рік опікується проблемою прав українців на охорону здоров'я. Каже: розгорнути таку мережу з торгівлі дітьми та органами майже неможливо.

"Факт надходження вагітної жінки, проведення пологів, пізніше відповідно догляд за новонародженим – до цього має відношення дуже багато людей. І на кожному етапі все фіксується, і на кожному етапі можна прослідкувати, що відбувається далі", – зазначає пан Віктор, – "І для того, щоб зробити якусь приховану дію – це практично неможливо технічно. Всі ці історії зберігаються і можна прослідкувати, хто куди і що записав. Тому технічно треба купити все пологове відділення або пологовий будинок".

Пан Купрій зауважує: коли було виявлено, що тіла дітей відсутні і зайшла мова про підключення до справи ПАРЕ, у розслідування втрутились дуже впливові особи, які мали владу на той момент.

"Хтось казав, що це була Богатирьова, колишня міністр охорони здоров'я, Бахтеєва, яка тепер депутат Верховної Ради, а тоді очолювали комітет з охорони здоров’я", – згадує народний обранець, – "У мене немає доказів, цей ланцюг перервався на пані Валентині Гінзбург. І в цей момент справу починають відводити в сторону. Виводять з-під підозри і Гінзбург, і головного лікаря, і акушера, і патологоанатома".

Раїса Богатирьова і Тетяна Бахтєєва

Варто наголосити, що згодом всі причетні отримали підвищення – наприклад, головний лікар 9-ої лікарні Ніна Чумаченко стала заступницею Валентини Гінзбург. А саму пані Гінзбург через декілька років призначено на посаду голови ДОЗ у Києві.

Нагадаємо, до керівництва МОЗу у медійників накопичилась уже ціла низка запитань. Зокрема, щодо виділення коштів на лікування пацієнтів, закупівлю медпрепаратів та стосовно скандалів навколо медичних навчальних закладів.

Також на цю тему: Чи матимуть українські діабетики власний інсулін – нові подробиці у справі "Індару"

Другие новости