ПоддержатьУкраїнська

Ноу-хау від депутата: звернувся до суду з психлікарні – отримав право не сплачувати кредит

StopCor
StopCor

StopCor

Ноу-хау від депутата: звернувся до суду з психлікарні – отримав право не сплачувати кредит

Не психуй – суд захистить. У Кропивницькому суд своїм рішенням захистив депутата міської ради перед реєстраторами та заборонив вчиняти будь-які дії із заставним майном. Йдеться про місцевого політика Вадима Дригу, який набрав кредитів та накопичив боргів на 10 мільйонів доларів під заставу нерухомості. Примітно, що суд ухвалював рішення, поки депутат перебував на стаціонарі у психлікарні. Про це журналістів "СтопКору" повідомили місцеві громадські активісти. 

 Вадим Дрига

"Суддя Шевченко з Кропивницького 21.01.2019 знову прийняла рішення про імунітет Дриги перед усіма реєстраторами – знову заборонила вчиняти будь-які дії із заставним майном останнього. Це та сама суддя, яка раніше, 08.01.2019 року, скасувала аналогічний імунітет.

"Чинний депутат міської ради м. Кропивницького Вадим Дрига підозрюється у шахрайстві в особливо великих розмірах. За інформацією фінансових установ, ще у 2006 він узяв кредит у 809 980 доларів США, а у 2007 – ще 1 100 000 доларів США на споживчі цілі під заставу нерухомості. Однак віддавати кредити та відсотки він і не збирався. Станом на 1 грудня 2018 року заборгованість депутата перед фінансовими установами становила 10 000 000 доларів!

Натомість нерухомість, яка перебуває в заставі по кредитах, за дивним рішенням Кропивницького суду не може бути відчужена та передана фінансовим установам для забезпечення повернення боргів за кредитами. Крім того, депутат Дрига ініціював судові процеси щодо визнання недійсними кредитних договорів. За цим фактом  ведеться слідство.

Депутат Дрига самовільно "зняв" з себе мільйонні борги або вказав неправдиві дані в електронних деклараціях за 2016 та 2017 роки, де не показані його фінансові зобов’язання перед фінустановами", – нагадують обставини справи у "Стоп корупції".

Другие новости