ПоддержатьУкраїнська

Одіозному депутату Гордійчуку світить в’язниця через рейдерство австрійської компанії

StopCor
StopCor

StopCor

Одіозному депутату Гордійчуку світить в’язниця через рейдерство австрійської компанії

Депутат Хмельницької обласної ради Андрій Гордійчук засвітився у черговому скандалі. Як стало відомо редакції «СтопКору», він поновився у своєму «хобі» та знову взявся за рейдерство.

 Андрій Гордійчук Фото: СтопКор

Цього разу жертвою стала австрійська компанія «Голденкерн», яка володіє групою підприємств в Україні, що займаються виробництвом та переробленням сільськогосподарської продукції.

За нашими даними, після смерті куратора бізнесу в Україні засновник вирішив залучити інвестора.

Українським інвестором, який запропонував викупити частку засновника в українських компаніях, став депутат Хмельницької обласної ради Андрій Гордійчук, який запропонував австрійцям привабливі умови співпраці.

 Фото: Goldenkern group

Проте, замість того, щоб вкладати інвестиції, пан Гордійчук змовився з представниками менеджменту компаній з метою заволодіти майном підприємства та орендованими у селян земельними ділянками.

Відомо, що правоохоронці вже займаються цією справою, наразі вона знаходиться в Оболонському управлінні поліції в місті Києві. Відкрито кримінальне провадження, а Гордійчука можуть притягнути до відповідальності за вчинені злочини.

Зазначимо, що це не перший випадок, коли депутат «віджимає» землі та майно. Зазвичай, улюблена його ціль — беззахисні фермери та селяни. Наприклад, у 2015 році він заснував «Перший національний аграрний кооператив» та почав закликати селян долучатися до членства. Аферист обіцяв просто захмарні сім гривень за літр молока. При тому, що середня ціна на ринку досягала максимум п’яти. Десятки тисяч людей з Хмельницької та Рівненської областей стали членами кооперативу та сумлінно здавали молоко в надії заробити копійку.

Однак, вже за декілька місяців гроші почали затримувати, а селян годувати обіцянками. У підсумку, понад 20 мільйонів гривень, які мали заплатити за здане молоко, осіли в кишенях власника кооперативу.

Це не перша та далеко не остання афера Гордійчука. Його ж компанія кинула ПАТ «Аграрний фонд» на 15 мільйонів гривень. Від його рук зазнав шкоди цілий ряд державних підприємств та навіть державний банк.

Другие новости