ПоддержатьУкраїнська

Паводковий апокаліпсис: на Прикарпатті через вирубані ліси затопило село (ВІДЕО)

StopCor
StopCor

StopCor

Паводковий апокаліпсис: на Прикарпатті через вирубані ліси затопило село (ВІДЕО)

Близько 60-ти житлових будинків були затоплені внаслідоку короткочасної грози, що пройшла в селі Микуличин неподалік Буковеля. Про це повідомляє активіст “Стоп корупції” Олександр Ігнатьєв.

"У селі Микуличин (20 км від Буковеля) після короткочасної грози підтопило приватні будинки і кілька доріг, десятки дворів зазнали колосальних збитків. Підтоплено близько 60 житлових будинків, де проживають понад дві сотні людей", - повідомив він.

https://www.facebook.com/ignatievolexandr/videos/836466896729734/

Рятувальники класифікували затопення та руйнування в Микуличині як надзвичайну ситуацію природного характеру місцевого рівня, інформують “Вікна” з посиланням на управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Повідомляється про руйнацію дерев’яного мосту. Крім того, підмито два мости на участку “Країще”.

Знищено асфальтне покриття на 0,7 км на вулиці Шкільна, дороги з гравійно- щебеневим покриттям — 1,8 км в урочищах “Погар”, “Країще”, грунтова дорога — 3 км в участку “Заголиця”. Зафіксовано зсуви на дорогу — 32 метри в урочищах “Полумистий” , “Малі Погари”.

Зруйновано 15 метрів берегоукріплення. Замулено міст через дорогу державного значення Н-09.

Через сильну зливу піднявся рівень води в річці Боярський в місті Яремче. У результаті нищено 2,2 км дороги з гравійно-щебеневим покриттям на вулиці Прикарпатська, участок “Переніз”.

Пошкоджене 1,2 км асфальтного покриття на вулиці Івана Франка, 250 метрів — на вулиці Прикарпатська.

Підмулено підвісний міст на вулиці Свободи, участок “Скала”, та автомобільний міст на вулицях Стефаника та Прикарпатська.

Пошкоджено 52 метри берегоукріплення на вулиці Кам’янка. Також розмито 50 метрів берега на річці Боярський.

Підтоплено присадибні ділянки на вулиці Стефаника. рятувальники попереджають про загрозу зсуву на житлові будинки на вулиці Франка.

"Такі стихійні лиха все частіше зустрічаються в Карпатах. Пов’язано це з суцільними рубками лісів на схилах гір. Суцільні планові рубки, легалізуються лісництвами, які через різні корупційні схеми фактично знищують наші гори. Ліс служить стримуючим фактором в горах, так як він всмоктують воду як губка", – прокоментував цю ситуацію активіст ГО Стоп корупції Олександр Ігнатьєв

Читайте також: "Поки ми спимо, вони крадуть надра: в одному з районів Києва на гарячому зловили піщаних браконьєрів".

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"