ПоддержатьУкраїнська

Пенсіонер Володимир Сальдо у Херсоні краде партійну символіку і шукає роботу… мером

StopCor
StopCor

StopCor

Пенсіонер Володимир Сальдо у Херсоні краде партійну символіку і шукає роботу… мером

Двічі колишній мер Херсона, а в останні 8 років безробітний, Володимир Сальдо знову хоче очолити мерію.  Про це він активно розповідає в інтерв’ю наближеним до нього місцевим ЗМІ і хизується  перспективами виходу у другий тур мерських перегонів.  «СтопКор» проаналізував політичну біографію і перспективи безробітного пенсіонера.

 Фото з відкритих джерел

Володимир Сальдо двічі був мером Херсона, за цей час його назвали рекордсменом з приватизації.

Пік кар’єри Сальда був 10 років тому, коли його було обрано народним депутатом від «Партії регіонів». Голосував за закони 16 січня та, як розповідають місцеві жителі,  возив «тітушок» до Києва та активно піарився на телеканалах країни-агресора.

 Колишній мер Херсона Сальдо Фото: СтопКор

Після Революції Гідності довго не міг знайти собі гідної, та й взагалі ніякої роботи. Офіційно він – голова громадської організації, про яку ніхто з херсонців нічого не знає.

Діяльність цього персонажа у Херсоні була пов’язана лише зі спробами балотуватися будь-куди і у будь-який спосіб, від будь-якої політичної сили.

 Фото: День

Політична кар’єра:

  • 2015, список №1. Херсонська міська рада 7-го скликання: НАШ КРАЙ. Обрано
  • 2015, мажоритарка. Херсонська міська рада - голова, 2015: НАШ КРАЙ. Не обрано
  • 2014, мажоритарка. Верховна Рада 8-го скликання: самовисування. Округ 182. Не обрано
  • 2012, мажоритарка. Верховна Рада 7-го скликання: ПР. Округ 182, Херсонська область. Обрано
  • 2010, список. Херсонська міська рада 6-го скликання: ПР. Не обрано
  • 2010, мажоритарка. Херсонська міська рада - голова, 2010: ПР.  Обрано
  • 2006, мажоритарка. Херсонська міська рада 5-го скликання: самовисування. Не обрано
  • 2006, мажоритарка. Херсонська міська рада - голова, 2006. Обрано
  • 2002, список. Верховна Рада 4-го скликання: За ЄдУ! Не обрано
  • 2002, мажоритарка. Херсонська міська рада 4-го скликання: ГО "Наше місто - наш дім". Не обрано
  • 2002, мажоритарка. Херсонська міська рада - голова, 2002. Обрано
  • 1998,мажоритарка. Херсонська міська рада 3-го скликання. Округ 22.  Обрано

Фракції

  • Верховна Рада 7
  • 22 лютого 2014 — 24 лютого 2014

Позафракційні

  • 12 грудня 2012 — 22 лютого 2014

Партія регіонів

Депутатські групи

  • Верховна Рада 7
  • 24 лютого 2014 — 27 листопада 2014

Група "Економічний розвиток"

Останніми роками Володимир Сальдо — депутат міської ради від партії «Наш край». Він встиг засвітитися у кількох скандалах з рейдерством та дерибаном міського бюджету. Щоправда, історія з «Нашим краєм» не склалась.

Побував Володимир Сальдо і в  «Опозийній платформі «За життя». Довго використовував бренд партії і символіку на своїх плакатах, вітаючи херсонців зі всіма святами. Так активно, що у херсонців партія ОПЖЗ стала асоціюватися з обличчям Сальда. Утім, як виявилось,  це — лише вдало нав’язана самим же ексочільником міста ілюзія: «ОПЖЗ» не планує висувати Сальда у мери.

«Можливо, Сальдо піде від «Нашого краю» або від іншої партії. Від «Опозиційної платформи» він не йде у мери»,  — коментує ситуацію Михайло Опанащенко, член херсонського осередку ОПЖЗ.

Інший представник херсонського політикуму Віталій Богданов поскаржився на те, що Сальдо знову вводить в оману херсонців: активно використовує слогани «За майбутнє», хоча жодного стосунку до партії не має.

«Це потрібно розуміти, наскільки пронирливою особою є Володимир Сальдо, — зазначає його колега у міській раді Віталій Богданов. — Разом із нинішнім мером Миколаєнком Сальдо викликає найбільшу недовіру у місті. Вони на сесіях міської ради завжди голосують в дуеті. Депутати навіть називають Сальда і Миколаєнка «Володимир Васильович 1 і 2». А Сальда — «запасний голос Миколаєнка». Чому? Подивіться: ми 7 разів не могли зібрати сесію міськради, накопичилось чимало соціальних проблем, дороги у Херсоні розбиті. Натомість розважальний центр Сальда «Загублений світ» — весь у новенькому асфальті, як Лас-Вегас!»

Зазначимо, що офіційно Володимир Сальдо не є власником жодного бізнесу. Натомість неофіційно його ім’я пов’язують з кількома захопленими об’єктами.

Єдина офіційна робота Сальда — громадська організація Асоціація «БУДІНВЕСТСОЮЗ», де колишній мер обіймає посаду голови. Щоправда, жодної діяльності не веде. І посаду отримав, радше, для статусності — після ганебної історії з депутатством.

Не знайшовши свого місця у жодній політичній силі, Володимир Сальдо створює політичний проєкт імені себе. Щоправда, пів року тому Мін'юст запідозрив, що Блок Сальда — фіктивна партія. І подав до суду для ліквідації реєстрації політичної сили.

 Фото: скріншот

Про фіктивність партії свідчить і відсутність будь-якої діяльності навіть у місті проживання її лідера.

«Мені важко сказати щось про партію «Блок Володимира Сальда» — у місті про неї нічого не чутно», — коментує Михайло Опанащенко.

Отже, чи візьме будь-яка реальна політична сила у Херсоні до себе на вибори амбітного безробітного пенсіонера, невідомо. А поки він активно піариться на чужих політичних слоганах і символіці, вводячи в оману майбутніх виборців.

Другие новости