ПоддержатьУкраїнська

У справі про розтрату бюджетних коштів на майже 1,5 млн грн новий підозрюваний — інженер з технічного нагляду

StopCor
StopCor

StopCor

У справі про розтрату бюджетних коштів на майже 1,5 млн грн новий підозрюваний — інженер з технічного нагляду

За процесуального керівництва Чугуївської місцевої прокуратури повідомлено про підозру фізичній особі-підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Проте вказаний інженер належним чином не виконав свої службові обов`язки, не перевірив відповідність обсягів та якості виконаних робіт. Незважаючи на те, що фактично технічне переоснащення котельні не здійснено, громадянин склав проектно-кошторисну документацію, яка містила завідомо неправдиві відомості щодо виконання робіт, після чого засвідчив її своїм підписом та печаткою.

На підставі цього на рахунок ТОВ-підрядника перераховано бюджетні кошти в сумі майже 1,5 млн грн.

Підозрюваній особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.Довідково: у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру ще двом службовим особам. Начальник відділу освіти однієї з районних державних адміністрацій та директор ТОВ-підрядника підозрюються у  вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, вчинена у особливо великих розмірах, шляхом внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, складання і видача завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

Другие новости