ПоддержатьУкраїнська

Перемога в битві за екологію: на Львівщині активісти домоглись призупинення будівництва норкової ферми

StopCor
StopCor

StopCor

Перемога в битві за екологію: на Львівщині активісти домоглись призупинення будівництва норкової ферми

Реалізація проєкту будівництва норкових ферм у Бродівському районі Львівської області призупинена. Про це повідомив місцевий активіст "Стоп корупції" Віктор Палас, який разом з очільником відокремленого підрозділу Андрієм Туркою стежив за розвитком подій та відстоював права місцевих громад.

 Активісти ''Стоп корупції'' разом з іншими організаціями виступали проти будівництва норкової ферми

"Наш осередок відстежував цю ситуацію з перших днів. Ми спілкувалися з місцевими громадами, долучались до всіх слухань та обговорень, вносили свої пропозиції та зауваження до проєктів. Крім того, брали участь в акціях, ініціювали круглі столи за участі представників громади села Язлівчик, екологічних організацій, департаментів екології Львівської ОДА. Разом з представниками інших громадських організацій провели акцію прямої дії під ВРУ щодо неприпустимості діяльності норкових ферм. Інформацію про проблеми в області донесли до тодішнього міністра екології Семерака. Вдячні за допомогу представникам місцевості, де мали бути побудовані ферми – сільському голові села Клекотів Андрію Іваніву та місцевій активістці Ользі Сапожник", – наголосив Палас.

Активіст також додав, що попри зупинення реалізації проєкту розслаблятись поки що рано.

"Ми задоволені результатами проведеної роботи, але поширення цієї інформації насторожує, бо це може бути спроба приспати нашу увагу. Нам відомо, що за земельну ділянку досі сплачується орендна плата, тож можливий подальший розвиток подій у цій історії. Попри це, заяви про призупинення проєкту та ймовірний його перехід в Польщу трішки заспокоює місцевих громадян та дає їм шанс на чисте довкілля", – додав він.

Нагадаємо, на Львівщині упродовж тривалого часу хотіли звести норкову ферму, що передбачає підвищені ризики негативного впливу на довкілля. Мешканці сіл не давали своєї згоди на будівництво, однак попри їхню волю проєкт почали реалізовувати. Тоді громада звернулась до ГО "Стоп корупції" і спільними зусиллями вдалося призупинити будівництво.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"