ПоддержатьУкраїнська

"Посадки" стануть маркером для кандидатів: порушувати більше не можна", – Роман Бочкала

StopCor
StopCor

StopCor

'Посадки' стануть маркером для кандидатів: порушувати більше не можна', – Роман Бочкала

Купівля голосів виборців, незаконна агітація кандидатів у президенти чи нардепи та використання адмінресурсу – такі порушення зафіксовано міжнародною місією "Енемо" в ході цьогорічного волевиявлення в Україні. Та попереду місцеві вибори.

Як ефективніше подібним правопорушенням запобігти в майбутньому – в експертів дізнавалась Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=ebqK7ijrLVg

"Є багато неузгодженостей в законах, які, на жаль, дозволяють уникати відповідальності особам, які чинять незаконний вплив на результати виборів як таких", – зауважила під час круглого столу голова ГО "Опора" Ольга Айвазовська.

Міжнародна місія ''Енемо'' презентувала підсумки моніторингу виборів-2019

Натомість координатор проєкту "Стоп корупції" Роман Бочкала запевняє: законів, що визначають відповідальність за порушення під час виборчої кампанії, багато. Є й усі механізми притягнення до відповідальності. І їхня функціональність залежить виключно від політичної волі правоохоронної та судової системи.

"Я впевнений, що якщо відбудуться "посадки", як то кажуть, то для всіх інших це буде маркером, що так більше не можна", – наголосив Роман.

Другие новости

Почти год не появлялся на месте службы: в Хмельницкой области судили младшего сержанта

Почти год не появлялся на месте службы: в Хмельницкой области судили младшего сержанта

Суд одобрил это соглашение и учел, что он имеет опыт участия в боевых действиях, не состоит на учете у психиатра или нарколога, а также имеет положительные характеристики по месту жительства