ПоддержатьУкраїнська

Підпільна "пральня" Ігоря Скосаря надурила державу на 37 мільйонів

StopCor
StopCor

StopCor

Підпільна 'пральня' Ігоря Скосаря надурила державу на 37 мільйонів

Нова афера від одіозного Ігоря Скосаря та його найближчого оточення: низку товариств, заявлених як гірничі та промислові підприємства, зареєстрували на одну адресу, але геть без офісів, та утворили багатомільйонний податковий кредит. Деталі цієї схеми – у репортажі Юрія Колесникова з Дніпра.

Нагадаємо, пов’язані з паном Скосарем підприємства, зареєстровані за адресою двох кар’єрів, уклали угоду з купівлі-продажу піску. І на цьому одна з "Юмін Груп" спромоглася утворити податковий кредит у 37 мільйонів гривень.

Саме під час історії з цим податковим кредитом випливло ім’я Дмитра Візгалова – ще одного співвласника бізнес-імперії, який власне і контролює бенефіціара "Юмін Груп" Євгена Косова, Євгена Скосаря та його батька Ігоря Скосаря.

Кінцевий бенефіціар майна - Євген Косов

Знімальна група "СтопКору" вирушила на вулицю Вернадського, колишня назва – Дзержинського. У будинку 15, Б має бути ТОВ "Мінпром", яке теж очолює син колишнього парламентаря Скосаря Євген.

Утім, місцева мешканка запевняє: про це підприємство жителям будинку нічого невідомо.

Чи займається група підприємств насправді тим, що називають відмиванням коштів? Скільки з них існує тільки у реєстрах та звітності, а насправді є фіктивними? Про це говорити поки зарано. "СтопКор" продовжує розслідування, нові факти і подробиці – у наступних випусках.

Другие новости