ПоддержатьУкраїнська

Підприємці-нафтовики нанесли природі Прикарпаття шкоди на понад 1 млн. грн

StopCor
StopCor

StopCor

Підприємці-нафтовики нанесли природі Прикарпаття шкоди на понад 1 млн. грн

Співробітники Служби безпеки України спільно з екологами, Нацполіцією та прокуратурою викрили у Рожнятівському районі Івано-Франківщини факти нанесення збитків екології на понад один мільйон гривень посадовцями нафтовидобувного підприємства.

Про це повідомляють у прес-службі СБУ.

Менеджмент нафтовиків незаконно отримав у користування три земельні ділянки сільськогосподарських земель загальною площею один гектар. Бізнесменам також "відійшла" ділянка лісу держпідприємства "Осмолодське лісове господарство".

Співробітники спецслужби встановили, що під час проведення геологорозвідувальних та бурових робіт нафтовики без будь-яких дозвільних документів провели вирубку дерев, зняли родючий шар ґрунту та змінили русло гірської річки. На одній з ділянок підприємці вже стигли розпочати монтаж бурової вишки. За висновками екологів, лісовому, земельному та водному фонду району нанесено збитки на більше ніж один мільйон гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239-1 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до завдання збитків екології краю.

Другие новости