ПоддержатьУкраїнська

Пісок для автомагістралі везуть з кладовища? На Дніпропетровщині виявили черговий нелегальний кар’єр

StopCor
StopCor

StopCor

Пісок для автомагістралі везуть з кладовища? На Дніпропетровщині виявили черговий нелегальний кар’єр

Активісти «СтопКору» разом із геодезистами й представниками управління Держекоінспекції у Дніпропетровській області зафіксували нове місце незаконного видобутку піску. Цього разу копачі облаштували кар’єр прямо на старому кладовищі. Хто тоннами вивозить звідси копалини без жодних дозволів? Дивіться у матеріалі Олександри Сербін.

Попри присутність поліції, журналістів та екоінспекторів, сам власник ділянок не приїхав на місце.

«До нас надійшла скарга громадянина Литвина щодо незаконного видобування піску, зняття родючого шару ґрунту в селі Рудки Царичанського району Дніпропетровської області Алмазовим Дмитром Альбертовичем. Зараз працює геодезист, який нанесе все на мапу. Будемо ознайомлюватися з документами і працювати», – коментує старший інспектор Державної екологічної інспекції Олена Мішина.

 Олена Мішина Фото: СтопКор

Журналісти поспілкувалися з місцевими депутатами та жителями. Вони розповідають, що на попередній сесії селищної ради виділили ще одну земельну ділянку. Вона розташована впритул до кар'єру і, на їхню думку, теж опиниться в руках Алмазова.

«На нещодавній сесії ці земельні ділянки були віддані. Вони вже порушені, ці земельні ділянки. Чому не хотіли віддавати? Тому що на цих землях уже складована земля, тому людина, яка бере їх під особисте селянське господарство, не зможе їх використовувати», – стверджує депутат Китайгородської сільської ради Григорій Давиденко.

Однак виявилося, що на цій землі розташоване старе кладовище, де ще залишилися хрести. Тому ситуацію з цим сумнівним кар'єром на контроль узяв особисто голова Державної екологічної інспекції України Анатолій Мальований.

Нові деталі справи дивіться вже у наступних розслідуваннях «СтопКору».

Другие новости