ПоддержатьУкраїнська

Пісок та шезлонги: перфоманс активістів проти захоплення пляжу елітним забудовником (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Пісок та шезлонги: перфоманс активістів проти захоплення пляжу елітним забудовником (фото)

11 червня під Києвом відбувся перфоманс, який організували представники ВГО «Стоп корупції». Активісти насипали перед входом до котеджного містечка «River Island» купу піску, встановили парасольку та пляжний стілець.

 Фото: СтопКор

Мета – привернути увагу забудовника та почути його позицію щодо незаконного захоплення всієї прибережної зони та перекриття місцевим жителям доступу до громадського пляжу й водойми.

«Вони захопили пляж, тож громада зробила пляж прямо в Михайла Мороза під будинком. Ви зараз наганяєте охорони, боїтеся — та чого боятись? Не потрібно провокувати людей, ставити паркани, а потім заявляти, що це ваша приватна власність. Ця земля не може бути вашою приватною власністю. Звільніть прохід до річки Дніпро!» – наголосив Володимир Циганов.

 Фото: СтопКор

Активісти лишили під воротами імпровізований шматочок пляжу, щоб ті, хто не може пройти до прибережної зони, могли відпочити просто біля воріт містечка.

«Дуже просимо вийти представників КМ та поспілкуватись із громадськістю. Зокрема, нас цікавлять два запитання. Яким чином з’явилася ця земельна ділянка у відділі продажу та яким чином ви її захопили та не пускаєте туди місцевих жителів?» – додали вони.

На місце події також прибула поліція.

 Фото: СтопКор

Як повідомляв «СтопКор» раніше, на Київщині представник елітного котеджного містечка захопив прибережну зону. У Бориспільському районному управлінні поліції вже відкрили справу щодо захоплення земельної ділянки представником елітного КМ «River Island».

Забудовника ж представляють такі собі Михайло Мороз та Микола Макаренко.

Другие новости