ПоддержатьУкраїнська

«Плівки Єрмака»: брат голови ОП продає посаду очільника АМПУ за 500 тисяч доларів (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

«Плівки Єрмака»: брат голови ОП продає посаду очільника АМПУ за 500 тисяч доларів (відео)

За посаду голови Адміністрації морських портів України (АМПУ), яка, за словами брата очільника Офісу Президента Дениса Єрмака, коштує півмільйона доларів, змагаються дві групи впливу з оточення президента.

 За АМПУ борються 2 корупційні клани Фото: СтопКор

Одні пробують купити посаду з допомогою голови Офісу Андрія Єрмака (про що свідчить таємно знята та оприлюднена розмова його брата із помічником Сергієм Шумським), а інші – за сприяння Кирила Тимошенка, який піарить нардепа зі «Слуги народу» Андрія Мотовиловця, котрий теж пройшов до фіналу конкурсу на посаду голови АМПУ.

За неофіційними даними, Тимошенко має зв’язок із групою впливу одеського бізнесмена Андрія Ставніцера, який володіє портом «ТІС». Примітно, що подруга Андрія Мотовиловця донедавна працювала в компанії Ставніцера.

 Андрій Мотовиловець - перший кандидат на вакантну посаду Фото: СтопКор

На оприлюдненому відео з Єрмаком один із кандидатів уже начебто заплатив за посаду. Зокрема, фігурує прізвище Федора Єфименка. Відомо, що він – заступник генерального директора ТОВ «Міжнародна транспортно-експедиторська компанія «ІнтерТрансСервіс», позапартійний, проживає в місті Маріуполь Донецької області. Брав участь у виборах народних депутатів у виборчому окрузі №59 як самовисуванець.

З діалогу Дениса Єрмака з помічником голови ОП Сергієм Шумським:

― Що ми робимо з портом? ― питає Єрмак. ― Я сказав 500.

― І він одразу погодився? ― відказує Шумський.

― Ні, він не одразу погодився. Це ж не він платить. Я кажу: «500». Він: «Одразу?» Ні, потім. Каже: «А як?» Кажу: гроші в гаранта. Напевне, я. На мені вже дві скриньки відкрито, третя буде, – пояснює Єрмак.

 Сергій Шумський Фото: скріншот

Далі обговорюють нюанси «угоди». Гроші кладуть у банківську скриньку. Вигода «схеми» в тому, що навіть якщо кандидату відмовлять у посаді, гроші він забрати не зможе.

«Я йду, відчиняю її, плачу за відкриття, забираю гроші. Якщо мене кинули – ну все, забрати ніхто не зможе. Усе відпрацьовано. Ще з Луцьким».

На відео один зі співрозмовників (точно не зрозуміло, хто саме) каже, що отримав згоду на призначення Федора Єфименка очільником АМПУ.

«По «портам» мені сказали «так». Нехай чекає. Зайдемо з Федора. А потім через Федора. Ну, проведемо його. Федора заведемо – верхівка наша. Все інше – будемо діяти через дядю Федю, ще і його в долю візьмемо».

 Федір Єфименко Фото: 06237

Під час розмови Денис Єрмак розповідає, що за всіма рішеннями в Офісі Президента стоїть його брат Андрій Єрмак.

Примітно, що водночас інший кандидат на посаду голови АМПУ Андрій Мотовиловець уже збирає команду. Тож хто переможе в цій корупційній війні?

Відео розмови:

Довідка «СтопКору».

Адміністрація морських портів України (АМПУ) ― одне з найбільших інфраструктурних держпідприємств, що має стратегічне значення для економіки та безпеки України, однак досі не має легітимного очільника.

АМПУ ― серед топ-15 найбільших платників податків до державного бюджету. Торік сума податків сягнула майже чотирьох мільярдів гривень. Адміністрація володіє державними активами на 20 мільярдів гривень.

Адміністрація підпорядковується безпосередньо Міністерству інфраструктури України та керує державним майном у портах, а також причалами, каналами, поглиблює дно та забезпечує судноплавство.

Другие новости