ПоддержатьУкраїнська

Працівники п'яти столичних підприємств можуть залишитись без роботи через сфабриковану слідчим Замулою справу

StopCor
StopCor

StopCor

Працівники п'яти столичних підприємств можуть залишитись без роботи через сфабриковану слідчим Замулою справу

У Києві через дії працівника поліції  Богдана Замули може заблокуватися робота щонайменше п'яти підприємств. Про це "СтопКору" повідомили співробітники компаній.

 Богдан Замула (зліва) та Микола Петренко (справа) Ілюстрація з відкритих джерел

За їхніми словами, правоохоронець діє "за замовленням" бізнесмена Миколи Петренка. Йдеться про навмисне фабрикування справи та накладення арешту.

Щоб підтримати людей, активісти ГО "Стоп корупції" вийшли на акцію протесту до Святошинського райвідділку поліції із гаслами "Богдан Замула фабрикує справи!" та "Вимагаємо реакції керівництва поліції та прокуратури!".

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

"За нашими даними, пан Замула дає вказівку черговому реєструвати кримінальне провадження за фактом шахрайства з приводу компаній, які начебто привласнили зароблені кошти. Замула своїми діями фактично може знищити працівників та збагатитися їхнім коштом", – наголосив правозахисник Володимир Циганов.

У поліції інформацію про заведення справи активістам підтвердили.

"Наразі досудове розслідування триває. Будуть проведені всі необхідні слідчі дії. Сторони кримінального провадження уповноважені надавати слідчому будь-які докази. По проведенню слідчих дій буде прийняте законне процесуальне рішення", – зазначила начальниця відділення слідчого відділу Алла Сержан.

 Фото: СтопКор

За словами активістів, коли на підприємство викликали поліцію, менш ніж за годину були в несені відомості в ЄРДР. У той час навіть слідчо-оперативна група не доїхала до місця виклику.

У Святошинській районній прокуратурі коментувати ситуацію відмовились.

 Василь Ярошовець Фото: СтопКор

"Я не даю коментарів не даю, звертайтесь на електронну адресу", – заявив керівник Василь Ярошовець.

Другие новости