ПоддержатьУкраїнська

Продані в Китай маски можуть повернутись в Україну за гроші з бюджету

StopCor
StopCor

StopCor

Продані в Китай маски можуть повернутись в Україну за гроші з бюджету

Військовий вантажний літак ІЛ 76 вилітає до Китаю по медичний вантаж, необхідний для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19. Сюди входять тести, маски, апарати штучного дихання та інше. Примітно, що раніше, за даними ЗМІ, український нардеп продав Китаю 28 мільйонів масок.

 Раніше нардеп Радуцький скупив по Україні маски для перепродажу в Китай Фото: Уніан

"Військовий вантажний літак ІЛ 76 незабаром злітає з аеропорту "Бориспіль" у Гуанчжоу, в Китай. Об 11.00 у суботу борт прийме медичний вантаж: лабораторні та експрес-тести на коронавірус, медичні маски, апарати вентиляції легень та багато іншого. Це лише перший політ, наступного тижня буде ще один", — повідомив народний депутат від "Слуги народу" Андрій Мотовиловець, який має супроводжувати цей літак.

Нагадаємо, раніше, його колега та радник президента Михайло Радуцький, який також є власником приватної клініки "Борис" зіграв на паніці навколо поширення коронавірусу в Україні, і заробив мільйони.

За даними експерта, на Харківському заводі медпрепаратів, людина, схожа на Радуцького викупила весь запас марлевих масок — 20 мільйонів штук. Ще одна аналогічна закупівля була проведена в іншого виробника, в результаті, на руках у бізнесмена виявилося 28 мільйонів захисних засобів.

На покупку масок депутат витратив 36 мільйонів гривень, а потім продав їх … в Китай. Але вже набагато дорожче — за 224 мільйони гривень. Разом, чистий прибуток лікаря-політика склав більше 186 мільйонів. І це при тому, що в Україні маски є тільки в кожній десятій аптеці, їх уже продають з-під поли втридорога, або шиють самі, в домашніх умовах.

Чи опиняться на борту літака ті самі українські маски? Продовжуєм стежити.

Як повідомлялось раніше, голова комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький порадив медикам самостійно шити маски.

Вони, в свою чергу, звернулися до нардепа з аналогічною пропозицією.

Другие новости