ПоддержатьУкраїнська

Продовження молочних суперечок у Старокостянтинові

StopCor
StopCor

StopCor

Продовження молочних суперечок у Старокостянтинові

У минулих випусках «СтопКор» вже розповідав про ситуацію у Старокостянтинові. На початку травня в'їзд до підприємства заблокували невідомі, через що завод зазнав значних збитків, оскільки недоотримав декілька десятків тон молока. Аби з’ясувати, до чого призвела суперечка, команда «Стоп Корупції» знову виїхала на Хмельниччину.

Продовження молочних суперечок у Старокостянтинові

Минулого разу журналістам вже вдалося дізнатися, що між кооперативом та заводом і справді існують взаємні заборгованості. Наразі ж кооператив має повернути заводу гроші за збір і перевезення молока транспортом молокозаводу. Та всі борги, як і пропозиції підписати акти звірки постачання молока, щоб вирішити ситуацію, керівництво кооперативу відхиляє. Тож людям і досі не виплатили гроші.

Як зазначають працівники заводу, цього разу мітингарям допомагали активісти з громадської організації «ДІЯ» - за словами Т. Кучіної, юриста ДОЧП «Старокостянтинівський молочний завод», було багато людей в камуфляжах, які розклали шини, піддони, з погрозами запалити.

«Я не знаю, хто там винуватий, чи завод, чи кооператив, мене це не цікавить. Ми приїхали до них – чисто до селян, на підтримку селян», - пояснює мотиви «ДІЇ» Валентин, представник ГО «Державницька ініціатива Яроша».

При цьому, судовий розгляд справи затягується через відсутність необхідних документів з боку позивача, розгляд відкладено - повідомляють із зали суду журналісти "СтопКору". Представники кооперативу не надали необхідні оригінали видаткових та товарно-транспортних накладних.

Більш детально у нашому сюжеті:

https://youtu.be/GuOsWnEdCag

Другие новости