ПоддержатьУкраїнська

Радник Зеленського заявив, що в Україні можуть ввести “продуктові чеки” 

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

Радник Зеленського заявив, що в Україні можуть ввести “продуктові чеки” 

Радник президента України Олег Устенко заявив, що через ріст інфляції у 2022 році в країні можуть ввести “продуктові чеки”. 

 Радник президента Олег Устенко Фото: Liga.net

Устенко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” заявив, що інфляція в сировинній продовольчій групі товарів у новому році може становити від 10% до 20%. За його словами, це може призвести до інфляційного стрибка до 8-10%, що потребуватиме введення антикризових заходів. 

Радник президента зазначив, що одним з таких заходів може бути введення “продуктових чеків”.

"В Офісі президента позиція більше ніж чітка: передусім мають отримати підтримку найбільш вразливі та незахищені верстви населення. Як - варіанти розглядатимуться. Це можуть бути і додаткові виплати для компенсації зростання цін, і запровадження food stamp у системі "Дія" - так званих "продуктових чеків", як це практикується в США. Але це антикризові заходи, які можуть упроваджуватися в разі необхідності", - пояснив Устенко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України до кінця дії карантину, спричиненого пандемією COVID-19, ввів граничний рівень торговельної надбавки на хліб та батон. Роздрібні торговці не можуть встановлювати націнку вище 10%.

Другие новости