ПоддержатьУкраїнська

Розслідування збройного захоплення заводу на Харківщині навмисно затягують – адвокат

StopCor
StopCor

StopCor

Розслідування збройного захоплення заводу на Харківщині навмисно затягують  – адвокат

Афера з іпотекою, доведення підприємства до банкрутства та силове захоплення чужого майна – попри відкрите кримінальне провадження, справа проти рейдерів, що «віджали» коштовну нерухомість на Харківщині, досі не зрушила з місця.

«Вже півтора року справа знаходиться в слідчому управлінні області, і при тому, що це злочин щодо силового захоплення, рейдерського захоплення підприємства, щодо даних про підроблення документів первісних для реєстраційних дій, тобто злочин був вчинений в умовах очевидності, попри все це півтора року нічого взагалі не робиться», – наголосив адвокат Олег Миронов.

https://www.youtube.com/watch?v=ptv_fvuF1kc

Журналісти «СтопКору» намагалися дізнатися, на якому ж етапі наразі слідство. І ось що відповіли в поліції:

«Повідомляємо, що за вказаним кримінальним провадженням, відповідно до вказівок процесуального керівника, отриманих в порядку статті 36 КПК України, проводяться слідчі дії та судові експертизи, досудове розслідування триває», – зазначено в повідомленні.

 В поліції запевняють: розслідування триває

Попри це адвокат постраждалих впевнений – слідство навмисно затягують.

Як зазначає пан Миронов, весь цей час у слідчому управлінні Національної поліції в Харківській області розслідування формально знаходиться в економічному відділі слідчого управління, яким керує Артем Настенко. За час провадження змінилось вже четверо слідчих.

Та чому ж попри наявні докази того, що майно з підприємства було викрадено за підробленими документами, досі нікого не покарали? Знімальна група «СтопКору» вирішила дізнатися про це в самого керівника відділу, пана Настенка. Проте на контакт з медійниками він пішов не зразу і лише через тиждень наполегливих дзвінків відповів.

«У зв'язку з тим, що кримінальне провадження ще розслідується, я не можу давати будь-які коментарі згідно з рекомендаціями нашого центру громадських зв'язків», – заявив правоохоронець.

 Прокурор відмовився коментувати хід розслідування

А ось у прокуратурі журналістам пообіцяли, що візьмуть цю ситуацію під свій контроль.

«Якщо гальмо або “стоп” у вигляді процесуального керівника – ми відреагуємо, якщо слідчий неналежно розслідує провадження – надамо вказівки. Активізація – зрозумів, експертиза – зрозумів, допит свідків – зрозумів, немає результатів – зрозумів», – запевнив заступник прокурора Харківської області Володимир Анушкевич.

Другие новости