ПоддержатьУкраїнська

Розтратили понад мільярд гривень: Нацполіція відкрила чотири справи щодо керівників АРМА

StopCor
StopCor

StopCor

Розтратили понад мільярд гривень: Нацполіція відкрила чотири справи щодо керівників АРМА

Випадковість чи спланована крадіжка: махінаціями АРМА зацікавилися в Антикорупційному комітеті Верховної Ради. Депутати закликали правоохоронців розібратися в ситуації і почати кримінальне провадження. Як з подачі Нацагентства активи опиняються в руках «потрібних» людей? Розбирався Денис Гойко.

Кримінальні провадження проти керівництва АРМА непоодинокі. Лише у травні 2020 року Нацполіція відкрила чотири справи. Керівників АРМА підозрюють у зловживанні службовим становищем та розтраті майна, що привело до тяжких наслідків. Зокрема, йдеться про продаж понад 16 500 арештованих акцій «Газтранзиту» за 41 млн грн. Як результат, держава недоотримала приблизно 600 млн грн.

Крім того, за безпосереднього сприяння АРМА французького інвестора «АШАН» позбавили права власності на 27 га землі в Одеській області. Після потрапляння в управління до АРМА землі були швидко продані за 9 млн замість оціночних 400 млн.

І ще трохи про керівництво АРМА. Після президентських виборів заступником голови Нацагентства призначили Володимира Павленка, саме він і є ключовою фігурою в АРМА. За інформацію ЗМІ, Павленко – ставленик Андрія Довбенка, «тіньового» куратора Мін’юсту. Згодом Довбенко лобіював на посаду керівника АРМА Віталія Сигидина – давнього друга Павленка. Тож не дивно, що активи часто-густо переходять в управління «потрібним» людям та компаніям.

 Володимир Павленко Фото: СтопКор

Що це – нещасний випадок, прогалини в законодавстві чи спланована крадіжка? Мають визначити правоохоронці. Народний депутат Галина Янченко звернулася до Президента щодо звільнення керівництва АРМА та реформування відомства.

А ми продовжуємо стежити за цією історією. Аби дізнатися про подальший перебіг подій, підписуйтеся на офіційні сторінки нашого проєкту.

Другие новости