ПоддержатьУкраїнська

Шахраї видурювали гроші у запорізьких VIPів від імені головного податківця

StopCor
StopCor

StopCor

Шахраї видурювали гроші у запорізьких VIPів від імені головного податківця

10 грудня низка керівників вищої ланки з Запоріжжя отримали дивні дзвінки на мобільні телефони та у приймальні з проханнями терміново перерахувати гроші. Зв’язок здійснювався через популярний месенджер, а вихідний контакт був підписаний як Валерій Манько (в.о. начальника Державної фіскальної служби в Запорізькій області).

Скрін Фото: ''Голос''

Таким чином, адресати перебували у повній ілюзії того, що їм дійсно телефонує головний податківець регіону. Зокрема, загадкові повідомлення одержали директори відомих металургійних і машинобудівних підприємств, власники великого бізнесу, депутати обласної ради та навіть парламентарі.

Телефонуючий просив терміново позичити грошей шляхом перерахування на "приватівську" карту (суми називалися різні, але стартували від 1 тисячі доларів). Мабуть, шахраї розраховували не те, що промисловці і бізнесмени без проблем "позичать" не особливо значну для них суму, щоб не сваритися з керівником ДФС області.

До слова, подібні випадки в Запоріжжі вже фіксували раніше. Підприємцям з аналогічними "проханнями" тоді телефонували від імені колишнього прокурора області Валерія Романова і ексочільника ОДА Костянтина Бриля. За словами правоохоронців, яким тоді вдалося відстежити частину дзвінків, сліди зловмисників вели до Російської Федерації, а також на тимчасово непідконтрольні території Донецької та Луганської областей, і в місця позбавлення волі. Про це повідомляє місцеве видання "Голос".

Другие новости