ПоддержатьУкраїнська

Сина ексміністра агрополітики Супіханова планують призначити новим очільником «Агрофонду»?

StopCor
StopCor

StopCor

Сина ексміністра агрополітики Супіханова планують призначити новим очільником «Агрофонду»?

Сина Бориса Супіханова – міністра аграрної політики часів Кучми – хочуть проштовхнути на посаду голови ПАТ «Аграрний фонд». Звати претендента Геннадій і за неофіційними даними, саме його батьку тіньовий міністр АПК Алекс Ліссітса нібито і продав державне підприємство.

 Геннадій Супіханов Фото: agropolit.com

Про це пише Telegram-канал «Insider».

23 жовтня Тарас Висоцький, голова департаменту сільськогосподарської політики при Міністерстві економіки та нібито креатура Алекса Ліссітси, вирішив для свого шефа питання звільнення «важкоатлета» – очільника ПАТ «Аграрний фонд» Андрія Радченка. На думку Ліссітси, це дозволить йому захопити не лише компанію із майже 7 мільярдами гривень високоліквідних активів, але й прибрати Радченка з аграрної політики України як основного конкурента.

«Ліссітса після невдалої спроби захопити землі Академії аграрних наук у 2016 році зрозумів, що основне місце для «кешування» – саме Міністерство аграрної політики», – наголошує автор Telegram-каналу.

 Алекс Ліссітса Фото: BrandStory

За його даними, Кабінет міністрів усіма силами намагається затвердити на посаду Геннадія Супіханова, батьку якого Алекс Ліссітса нібито і продав «Аграрний фонд».

Варто додати, що 23 жовтня 2019 року Супіханов реєстрував декларацію як претендент на посаду в.о. глави "Аграрного фонду", пише "Главком".

«Сам Ліссітса є хорошим другом міністра економіки Тимофія Милованова. Саме за його проханням Ліссітса відправив свого помічника Тараса Висоцького на офіційну посаду голови департаменту сільськогосподарської політики при Милованові. Функції довіреного «кешмена» і агрокардинала Міністерства економіки при цьому лишаються за Ліссітсею», – впевнений «Insider».

Як повідомляв «СтопКор» раніше, натхненником та ідеологом кадрової політики та усіх господарських процесів реорганізованого МінАПК представники медіа вважають засновника «Українського клубу аграрного бізнесу» (УКАБ) Алекса Ліссітсу. Саме його називають чинним «сірим кардиналом» галузі та навіть «тіньовим аграрним міністром».

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, голова «Аграрного фонду» Андрій Радченко увійшов в топ-25 CEO України – і був звільнений у цей же день.

Другие новости

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Журналисты СтопКора пообщались с президентом НАМН Цымбалюком по поводу эффективности использования ресурсов академии, высоких зарплат руководства и связей с одиозным экснардепом Дубовым