ПоддержатьУкраїнська

Скандальний забудовник планує звести 2 хмарочоси у приватному секторі під Києвом і погрожує сусідам

StopCor
StopCor

StopCor

Скандальний забудовник планує звести 2 хмарочоси у приватному секторі під Києвом і погрожує сусідам

Затори у «години пік», припарковані посеред проїзної смуги автівки, дефіцит місць у дитсадках і школах – ці проблеми стали вже буденними для Ірпеня. А все – через хаотичну забудову міста висотками, хоча у приватному секторі мали б будуватися лише котеджі й дуплекси. Як міська влада збирається боротися зі свавіллям забудовників? Дивіться у матеріалі Дениса Гойка.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJE6UpJOLMA&t=722s

Район поблизу вулиці Чехова, де забудовники самовільно вирубали вікові дерева. У якихось ста метрах від приватного сектору – справжнє кладовище недобудов. Поховані і нібито найкращі комплекси. У будівельних аферах лише тут постраждала понад 1000 інвесторів.

 Мер міста запевняє: у приватному секторі мають будувати лише котеджі й дуплекси Фото: СтопКор

«Тут планували побудувати сім будинків, гроші взяли з людей – десь 280 млн грн за курсом 8, це 30 млн доларів. І забудовник утік до Іспанії», – розповідають місцеві активісти.

Компанія «Новосел», яка планує зводити будинок на Чехова 25, вже була замішана у скандальних забудовах ЖК «Реноме» і ЖК «СКАЙ». Будівництво ЖК «СКАЙ» теж було пов’язано з незаконним вирубуванням лісу.

Забудовник Іван Алєксєєнко цьогоріч балотувався до міськради і своїм виборцям обіцяв розібратися з незаконним будівництвом і будувати лікарні та школи. Однак реальність, м’яко кажучи, трохи інша. У приватному секторі у планах – дві висотки і погрози сусідам, у разі непродажу сусідніх ділянок.

 Забудовник балотувався до міськради Фото: скріншот

Аналізуючи забудови на Давидчука, Павленка та на Новооскольській, бачимо, що подібне може трапитися і на вулиці Чехова. Для того, щоб забудовник не порушив закон, не перевів землю у потрібне йому цільове призначення та не звів у приватному секторі «бетонний мурашник», місцеві повинні брати участь у громадських слуханнях і контролювати місцеву владу. Тому що в Ірпені, як ви побачили, можливо «порішати» будь-що.

Підписуйтеся на наш канал, ставте лайки та стежте за нами у соцмережах, аби бути в курсі подій.

Другие новости