ПоддержатьУкраїнська

Спиртова республіка: як колишній ватажок Антимайдану прибирає до рук вітчизняні спиртзаводи

StopCor
StopCor

StopCor

Спиртова республіка: як колишній ватажок Антимайдану прибирає до рук вітчизняні спиртзаводи

У цьому випуску журналісти проекту показали продовження розслідування про спиртовий бізнес в Україні.

Автор сюжету Артем Лагутенко дізнався, що відбувається у спиртовій галузі України, хто заправляє заводами та захоплює підприємства ДП "Укрспирт". Заправляє спиртовою імперією та намагається прибрати до рук заводи по всій країні права рука біглого екс-міністра МВС Захарченка – Олексій Чеботарьов. Один з ватажків та спонсорів Антимайдану особисто відповідав за викрадення та розстріл активістів Революції Гідності, а нині засилає своїх надресированих "тітушок" на спиртові заводи по всій країні. Рейдери силоміць утримують людей та намагаються фізично усунути з посад керівників підприємств.

"СтопКор" побував на кількох заводах та дізнався шокуючу правду про їхню роботу під тиском, погрозами та шантажем. Ціна питання – мільйонні тіньові прибутки спиртових потужностей. За даними "СтопКору", ДП "Укрспирт" налічує більш як 40 спиртових заводів по всій країні. Декілька з них блоковані поплічниками Чеботарьова та виробляють спирт, який не підлягає ніякому обліку.

За приблизними підрахунками експертів, щоденний тіньовий прибуток кожного заводу становить не менш як 3 мільйони гривень. Десять таких заводів дають цифру в 30 мільйонів щодня. Усі ці гроші, за даними "СтопКору", відправляються до Москви до бізнесмена-втікача. Половина тіньових прибутків галузі іде на фінансування сепаратистів та війни на Сході України.

http://youtu.be/ily_ii-2hhY

Другие новости