ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, скільки та за що платитимуть фінансовим поліцейським

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, скільки та за що платитимуть фінансовим поліцейським

Міністерство фінансів України розробило законопроект "Про Фінансову поліцію". За документом, мінімальна заробітна плата у ФП становитиме 16 тисяч гривень.

Новину передає "Преса України".

У законопроекті пропонується встановити заробітні плати співробітникам ФП на рівні від 16 до 64 тисяч гривень. Найвищу зарплату буде отримувати керівник Фінансової поліції, тобто він отримуватиме 64 тисячі гривень на місяць. Мінімалка ж становитиме 16 тисяч гривень.

Також відомо, що окрім зафіксованої законодавством щомісячної зарплати працівники ФП будуть отримувати: доплату за вислугу років, за доступ до державної таємниці, за знання іноземних мов. У порівнянні із середньою зарплатою податкового міліціонера у першому півріччі 2015 року (4,7 тисячі гривень), відчутно чимале збільшення оплати праці.

Як пояснили у Міністерстві фінансів, необхідність підвищити заробітну плату майже втричі зумовлена тим, що співробітники з розвиненими аналітичними здібностями та які орієнтуються в економічно-фінансових питаннях, як правило, високооплачувані та працюють в кращих аудиторських і консалтингових компаніях. Тому Мінфін повинен вжити заходів, щоб залучити провідних спеціалістів на роботу в державний орган. Для цього фахівцям потрібно запропонувати конкурентну винагороду.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що створення фінансової поліції в Україні обернеться своєрідним прототипом радянського Відділу боротьби з розкрадання соціалістичної власності.

Другие новости