ПоддержатьУкраїнська

Сухий закон: у низці регіонів України введена заборона на продаж алкоголю

Надежда Рогальская
Надежда Рогальская

Редактор, аналитик

Сухий закон: у низці регіонів України введена заборона на продаж алкоголю

Україна четверту добу тримає оборону від російських загарбників, стільки ж діє і воєнний стан у державі. На тлі введення у більшості регіонів комендантської години, низка областей та міст також запровадили тимчасовий «сухий закон». Де саме вже запроваджена заборона на продаж алкоголю? Наводимо актуальну інформацію станом на вечір неділі, 27 лютого.

 Заборона на продаж алкоголю Фото з відкритих джерел

Заборона на продаж алкоголю діє в таких регіонах:

Вінницька область

Як повідомили у Вінницькій ОДА, на території Вінниччини з 27 лютого заборонили торгівлю алкогольними напоями і речовинами, виробленими на спиртовій основі. Відповідний наказ підписали начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов та Начальник Вінницького об’єднаного міського центру комплектування та соціальної підтримки Олег Вінницький. Заборона діятиме до 27 березня 2022 року.

Волинська область

Міський голова Луцька Ігор Поліщук заявив 27 лютого, що підпише розпорядження, яким у понеділок, 28 лютого з 7:00 години ранку у зв'язку з воєнним станом буде припинено продаж алкоголю.

Виконком Володимир-Волинської міськради одноголосно ухвалив рішення заборонити з 00:00 27 лютого продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв та вин столових у об’єктах торгівлі та на винос у закладах ресторанного господарства, розміщених на території громади.

Дніпропетровська область

Заборонити продаж алкоголю вирішили 25 лютого в результаті оперативної наради у Покровську.

Івано-Франківська область

На Прикарпатті з суботи, 26 лютого заборонили продавати алкоголь. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук. Заборона діятиме до закінчення воєнного стану.

Житомирська область

27 лютого мер Житомира Сергій Сухомлин доручив усім торговим точкам міста припинити продаж алкоголю. «Вибачте, в країні йде війна, і ми забороняємо продаж алкоголю. Вибачте за незручності, питимемо, коли святкуватимемо», – зауважив він.

Закарпатська область

Попри те, що станом на 27 лютого Закарпаття залишається одним з небагатьох регіонів України, де не запроваджено комендантську годину, на території Мукачівського району заборонено продаж алкогольної продукції. Табу введено з 26 лютого за розпорядженням Мукачівської районної військової адміністрації.

Аналогічне розпорядження діє на території Берегівського району з 27 лютого, інформує Виноградівська міська рада.

Кіровоградська область

З 27 лютого у Кропивницькому категорично заборонений продаж алкогольних напоїв. Таке рішення ухвалив оперативний штаб при ЦВА, повідомив міський голова Андрій Райкович. Він також наголосив, що кожен заклад перевірятимуть правоохоронці.

Львівська область

24 лютого оперативний штаб Турківської міської територіальної громади з захисту цивільного населення, об’єктів інфраструктури та органів влади ухвалив рішення повністю заборонити продаж алкоголю на території ОТГ на час дії воєнного стану в Україні.

Того ж дня рада оборони Стрийської тергромади заборонила реалізацію алкоголю з 20.00 до 08.00 щоденно.

25 лютого У Дрогобицькому районі Львівської області заборонили продаж алкоголю та зброї.

Заборона на продаж алкогольних напоїв діє у курортній Східниці.

Тернопільська область

Продаж спиртних напоїв заборонено у Тернополі. Про це повідомив міськи голова Сергій Надал. Він також закликав усіх місцевих підприємців не наживатися на війні й не завищувати ціни на харчові продукти.

Хмельницька область

Рішенням оперативного штабу заборонено продавати будь-які алкогольні та слабоалкогольні напої на території Красилівської громади з 12:00 години 26 лютого до моменту завершення воєнного стану. Про це повідомили у Красилівській міській раді.

Черкаська область

Міськрада Золотоноші заборонила торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виготовленими на спиртовій основі в торгових об'єктах та об'єктах громадського харчування. Про це 27 лютого повідомив заступник міського голови Золотоноші Олександр Флоренко. Він також зауважив, що проводитимуться відповідні рейди.

Чернівецька область

У зв’язку із запровадженням воєнного стану та комендантської години на території всієї Чернівецькій області заборонили продаж алкогольних напоїв. Про це на брифінгу 27 лютого поінформував голова обласної військової адміністрації Сергій Осачук.

Чернігівська область

27 лютого, у зв'язку з введенням воєнного стану по всій території України, керівник Чернігівської військової обласної адміністрації підписав наказ щодо заборони реалізації алкогольних виробів на території всієї Чернігівщини.

Цей перелік може бути не вичерпним і поповнюватись.

Другие новости

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность ухилянтам

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность ухилянтам

Эти врачи выдавали фальшивые медицинские заключения о состоянии здоровья "пациентов", на основании которых военнообязанные признавались непригодными к службе