ПоддержатьУкраїнська

У Дніпропетровській області дорогу за 10 мільярдів будують з краденого піску (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

У Дніпропетровській області дорогу за 10 мільярдів будують з краденого піску (відео)

Грандіозна урядова програма чи піар-кампанія? Здавалося б, на будівництво і ремонт доріг цьогоріч спрямували рекордний бюджет. Однак одним з топпідрядників стала фірма «Автомагістраль-Південь» – фігурант у понад 60 справах. Що ховається за фасадом цієї компанії та з яких матеріалів будують траси державного значення? З’ясовувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=OysHRS9LN2U

Слід зауважити, що кримінальні провадження відкрили чи не в кожній області, де працювала «Автомагістраль-Південь».

Ось лише кілька прикладів. На Сумщині – привласнення бюджетних коштів. Київ та Одеса — ухилення від сплати податків компанією. А у Харківській області – розслідування через обвал мосту, який не витримав перевантаженої фури.

До речі, як із порушеннями працює ця фірма у Дніпропетровській області, «СтопКор» побачив на власні очі.

Та попри усі ці справи, у 2020 році «Автомагістраль-Південь» виграла найбільший у своїй історії тендер – понад 10 млрд грн на будівництво автодороги державного значення Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка.

 ''СтопКор'' відзняв будівництво траси з коптера Фото: скріншот

На кадрах відео, відзнятих з висоти пташиного польоту коптером, найбільше дивують не кілометри гладенької автостради, а справжні піщані гори поблизу.

А ще більше ми були вражені, коли з’ясували, що пісок компанії «Автомагістраль-Південь» постачає нелегал – бізнесмен Анатолій Маляр, який без жодних дозвільних документів видобуває копалини, знищивши при цьому понад 10 гектарів землі. На цьому відео караван вантажівок «Автомагістраль-Південь» прямує з піщаного кар‘єру, який належить пану Маляру.

 Вантажівки прямують з кар'єру нелегала Маляра Фото: скріншот

Отже, дорожня компанія свідомо використовує крадений пісок, можливо і тому, що коштує він дешевше в рази. За цими фактами правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження, а в Держекоінспекції через суд домоглися припинення діяльності ФОП Маляр. Тепер держустанові залишилося лише нарахувати збитки.

Другие новости