ПоддержатьУкраїнська

У період «коронакризи» 24-річна протеже Криклія отримуватиме від держави 200 тисяч платні на місяць

StopCor
StopCor

StopCor

У період «коронакризи» 24-річна протеже Криклія отримуватиме від держави 200 тисяч платні на місяць

Новина про призначення 24-річної Валерії Мельничук до наглядової ради державного інфраструктурного підприємства викликала неабиякий суспільний резонанс. Адже зарплата на цій позиції — щонайменше 160 тисяч на місяць. Утім, голова відомства запевняє: платити дівчині нібито не будуть.

«Пан Ігор Довбань запропонував призначити на технічні посади його працівників. Вона і ще один працівник — радники на громадських засадах, які безплатно погодилися цим зайнятися», — заявив Владислав Криклій.

https://www.youtube.com/watch?v=B09-zy1k5sY

Проте у словах міністра знову не все сходиться.

Якби Криклій призначив до наглядової ради, наприклад, держслужбовця з Міністерства інфраструктури, то тоді дійсно, такому службовцю зарплату, як члену наглядової ради, не платять. І можна було б вести розмову про ті самі громадські засади, про які говорить очільник відомства.

Та оскільки Валерія — співробітниця ПрАТ і не є держслужбовцем, то дівчина буде отримувати заробітну плату як член наглядової ради (близько 160 тисяч гривень, виходячи з чистого прибутку підприємства), а також платню як заступник начальника управління роботи з персоналом та діловодства.

 Місячна платня становитиме щонайменше 200 тисяч

А це приблизно ще 35-40 тисяч на місяць. Тобто Валерія, яка тільки два роки тому закінчила університет, маючи мінімальний досвід роботи особистим помічником Ігоря Довбаня, зароблятиме приблизно 200 тисяч гривень на місяць.

І це все — у період економічної кризи, підсиленої карантинними обмеженнями. Тобто у той час, коли пересічні громадяни виживають, як можуть, а Президент просить Уряд економити — на зарплатах чиновників насамперед.

Другие новости