ПоддержатьУкраїнська

У районі АТО конвертцентр викрили на відмиванні державних коштів

StopCor
StopCor

StopCor

У районі АТО конвертцентр викрили на відмиванні державних коштів

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою припинили у Слов’янську на Донеччині діяльність конвертаційного центру, через який відмивалися державні кошти. Новину повідомляють у прес-центрі СБ України.

Менеджери однієї з місцевих комерційних структур зареєстрували низку фіктивних фірм для надання "послуг" з тінізації доходів та переведення грошей у готівку. Співробітники спецслужби встановили, що серед клієнтів конверту фігурують державні та комунальні підприємства з Слов’янського та Краматорського районів області. За попередніми оцінками, щомісячний обіг конвертцентру становив понад десять мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали одного з бізнесменів після зняття двохсот тисяч "відмитих" гривень у банківському відділенні. Під час обшуків в офісних приміщеннях співробітники СБ України виявили печатки фіктивних фірм, "чорну" бухгалтерію, яка доводить здійснення фінансових оборудок, банківські картки, чекові книжки тощо. Заблоковано декілька рахунків, які використовувалися організаторами конвертцентру.

Відкрито кримінальне провадженняза ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативні-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у діяльності конвертцентру та причетних до розкрадання державних коштів.

Другие новости