ПоддержатьУкраїнська

У Швейцарії заарештували активи "Газпрому" за борги перед "Нафтогазом"

StopCor
StopCor

StopCor

У Швейцарії заарештували активи 'Газпрому' за борги перед 'Нафтогазом'

Після того, як Стокгольмський арбітраж дав добро на стягнення з "Газпрому" боргу на користь "Нафтогазу", у Швейцарії приступили до арешту активів. Арешт почався з акцій російського монополіста у Nord Stream AG.

Новину повідомляють іноземні ЗМІ.

Сьогодні, 31 травня, стало відомо, що днем раніше швейцарські судові пристави провели опис майна в офісі Nord Stream AG в Цузі. Як відомо, це оператор морського газопроводу Північний потік. Відповідну інформацію підтвердили представники «Газпрому» та Nord Stream AG. До слова, російській компанії належить 51% Nord Stream AG.

Причина такого кроку – виконання рішення Стокгольмського арбітражу, який вирішував суперечку між українським "Нафтогазом" та російським "Газпромом". Так, влада Швейцарії вжила необхідні заходи щодо активів російського монополіста.

До слова, в кінці лютого поточного року Стокгольмський арбітраж дав добро на задоволення вимог «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». Через те, що російська компанія відмовилась постачати Україні узгоджені обсяги газу для транзиту вона мусить заплатити Україні 2,56 млрд доларів боргу, за який будуть нараховані відсотки.

Другие новости