ПоддержатьУкраїнська

У столиці викрили ділків, причетних до фінансування тероризму на Сході України

StopCor
StopCor

StopCor

У столиці викрили ділків, причетних до фінансування тероризму на Сході України

Службою безпеки України у столиці було викрито злочинців, які вели бізнес на окупованих територіях Сходу України та фінансували незаконні збройні формування терористичної організації "ДНР".

Про це повідомили у прес-центрі СБ України.

Правоохоронці встановили, що підприємці володіли мережею супермаркетів, частина з яких була розташована на непідконтрольній українській владі території Донеччини. Відсоток з прибутку, який приносили магазини, бізнесмени сплачували незаконним установам терористів. Під час обшуків за місцями проживання та офісах зловмисників у центрі Києва співробітники спецслужби вилучили гроші у національній та іноземній валюті, що еквівалентні майже двом мільйонам гривень.

У ділків виявлено юридичну документацію, мобільні телефони з перепискою стосовно координації та узгодження протиправних дій, комп'ютерну техніку з доказами фінансування незаконних збройних формувань т.зв. "ДНР". Оперативники СБ України також вилучили у комерсантів документи бухгалтерської звітності, договори, акти виконаних робіт, електронні носії інформації, банківські документи, чотирнадцять печаток юридичних фірм, через які здійснювалися нелегальні фінансові оборудки. У протиправній схемі був задіяний також один із благодійних фондів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації та функціонування каналу фінансування терористів.

Другие новости