ПоддержатьУкраїнська

У Тернополі бізнесмен Поріцький намагається через суд уникнути сплати 3-мільйонного боргу

StopCor
StopCor

StopCor

У Тернополі бізнесмен Поріцький намагається через суд уникнути сплати 3-мільйонного боргу

Заборгував 3 мільйони гривень і вирішив залишити їх собі: директор компанії «ТермоБуд – Каркас» Богдан Поріцький, аби не повертати борг партнерам, нацькував на них поліцію. А тернопільські слідчі фактично заблокували розгляд господарської справи про заборгованість. Як правоохоронці та судді підіграють недоброчесному бізнесмену? Розслідував Денис Гойко.

https://www.youtube.com/watch?v=3_lAkXGfC-s&t=121s

Команда «СтопКору» звернулася до керівництва обласної поліції та прокуратури, аби вони перевірили, чи не перевищує свої повноваження слідча Юлія Сивак.

«Якщо у діях слідчої є перевищення службових обов'язків, цією справою займеться ДБР», – повідомила прессекретар прокуратури Тернопільської області Леся Гурецька.

Відповідь на своє звернення від тернопільської поліції та обласної прокуратури ми так і не отримали. А представники ТОВ «Блок Майстер Україна» вже готують звернення до ДБР з приводу діяльності тернопільської слідчих та суддів.

 Інсайдер розповів про типові схеми затягування справ Фото: СтопКор

Та заборгував пан Поріцький не лише цій компанії. Ще понад мільйон гривень він винен «Рада Банку» за кредитом. Співробітники банку, посилаючись на банківську таємницю, коментувати ситуацію відмовилися.

Заставою під кредит було майно підприємства «ТермоБуд – Каркас» за адресою Текстильна, 28. Та насправді там майже немає обладнання: за словами охоронця, на місці є лише 2-3 верстати та двоє токарів. За цією адресою нам не вдалося зустріти й керівника фірми Богдана Поріцького.

На засідання суду з розгляду господарської справи знімальну групу «СтопКору» не допустили, посилаючись на карантинні заходи. Попри те, що медійники написали відповідну заяву, аби бути присутніми на цьому судовому засіданні, суддя Руденко до уваги це не взяв. Очевидно, аби винести «потрібне рішення».

 Адвокат вважає рішення суду неправомірним Фото: СтопКор

«Ми подали всі первинні документи, покази свідків, листи, на які саме посилався Поріцький суддяпро те, що він погоджується з заборгованістю. Але, на жаль, суд їх проігнорував і виніс, на нашу думку, неправомірне рішення», – коментує адвокат, представник ТОВ «Блок Майстер Україна» Дмитро Зінкевич.

Понад те, за словами адвоката, суддя Руденко мав факти, про які йому представники компанії «Блок Майстер Україна» не повідомляли.

Другие новости