ПоддержатьУкраїнська

Українці платитимуть за посилки більше, а поштовий сервіс погіршиться, – Маруніч про закон 4353

StopCor
StopCor

StopCor

Українці платитимуть за посилки більше, а поштовий сервіс погіршиться, – Маруніч про закон 4353

Монополізація поштового ринку чи боротьба з контрабандою? Національний оператор, в обґрунтування важливості закриття ММПО приватних компаній, стверджує, що зміни в законі необхідні для боротьби з контрабандистами, хоча й не заперечує, що заборонені товари часом везуть і через «Укрпошту». Про ці та інші приховані мотиви законопроєкту 4353 – у сюжеті Алли Легези.

https://www.youtube.com/watch?v=6UzuFprp62Q&t=200s

Представники національного поштового сервісу визнають: спроби ввезти до України нелегальні товари поштовим способом дійсно є проблемою.

«Ми робимо все можливе через митні служби, через СБУ та правоохоронні органи для того, щоб цього не траплялося. Але ми отримуємо відправлення з величезної кількості країн, і є багато людей, які хочуть скористатися поштовим способом доставки речей, які є заборонені», – коментує директорка з міжнародних операцій АТ «Укрпошта» Юлія Павленко.

 Юлія Павленко Фото: СтопКор

До слова, на контрабанді неодноразово ловили й «Укрпошту», за якою, нагадаємо, хочуть закріпити одноосібне право на використання ММПО. І саме національна пошта, як повідомляють ЗМІ, восени цього року намагалася провезти в Україну 2,5 тонни контрабанди. Митники затримали 700 нелегальних посилок з мобільними телефонами, планшетами та іншою брендованою технікою. Це одна із найбільших партій контрабандної техніки, що завозили поштовики.

Чи допоможе штучна монополія, у разі ухвалення законопроєкту викорінити поштову контрабанду – питання скоріш риторичне. Однак наслідки нового перерозподілу оформлення міжнародних відправлень точно відчують не тільки приватні поштовики, а й пересічні українці, певні експерти.

Не думку економічного експерта Дмитра Маруніча, це напряму вдарить по конкуренції, знищить частину бізнесу приватних поштових операторів і, на жаль, може призвести до погіршення рівня обслуговування населення або клієнтів.

 Дмитро Маруніч Фото: СтопКор

«Можна очікувати підвищення вартості поштових відправлень. Люди будуть платити більше, а стосовно якості – це велике питання. Рівень сервісу «Укрпошти» як був низьким, так і залишається досить низьким. За фактом нічого не змінюється, крім надпотужних зарплат керівництва», – додав він.

Другие новости