ПоддержатьУкраїнська

«Укрбуд» заморожує будівництва і шантажує працівників

StopCor
StopCor

StopCor

«Укрбуд» заморожує будівництва і шантажує працівників

Брудні бізнес-ігри з радіацією: після отримання багатомільярдного підряду на демонтаж старого саркофага ЧАЕС скандально відомою компанією БК «Укрбудмонтаж», роботи на об'єктах «Укрбуду» застигли. Знімальній групі «СтопКору» вдалось поспілкуватися з інсайдером, що працює на компанію-примару понад пів року. Говорити на камеру не ризикує, утім в особистій розмові повідомив шокуючі факти. Докладніше – у матеріалі Асі Шевченко.

https://www.youtube.com/watch?v=-wooCosfICs

Як розповідає Сашко, в серпні на три тижні заморозили будівництво.

«Нам сказали: хлопці, працюйте, ми вам привеземо матеріал неофіційно. Привезли неофіційно сміття, яке з інших будівництв списується, приїхав матеріал наполовину з камінням, злежаний. Нам сказали: працюйте, тому що приїде технагляд, побачить, чим ви працюєте й оштрафує», – згадує чоловік.

Перед президентськими виборами почалися затримки заробітної плати. На той момент затримка становила місяць-півтора. А після парламентських виборів – вже трьохмісячна затримка заробітної плати.

«Дуже багато хто тікає, багатьом, як і мені, сказали, що якщо ми не будемо працювати в борг, то нам не виплатять ті гроші, які ми вже заробили. Це гроші за 4 місяці», – зазначає Олександр.

 Багатомільярдний тендер від ЧАЕС виграла компанія з орбіти ''Укрбуду''

Водночас поскаржитися в Держпраці робітники не можуть, оскільки офіційно не оформлені. А отже, мусять працювати в борг, щоб отримати хоч якісь гроші. А тим часом будівництва «Укрбуду» перекуповують інші компанії.

За таких умов антикорупційний суд обрав міру запобіжного заходу для пана Максима у справі про укладання низки договорів між підконтрольними йому особами та командувачем Нацгвардії України щодо обміну нерухомості Нацгвардії в елітному Печерському районі на нерухомість у житловому кварталі, що знаходиться на околиці Києва. На думку прокуратури, внаслідок такого обміну держава втратила майже 80 млн грн.

Другие новости