ПоддержатьУкраїнська

Від Сяну до Дону через лісові оборудки державний бюджет втратив понад 100 мільйонів

StopCor
StopCor

StopCor

Від Сяну до Дону через лісові оборудки державний бюджет втратив понад 100 мільйонів

Нова схема тіньових лісорубів: тепер українська деревина зникає під ширмою будівництва доріг. Зокрема, нелегали компанії «Данко», яких неодноразово ловили на гарячому в донецьких лісах, щоразу ховаються за договором зі службою автомобільних доріг Донецької області. Мовляв, очищають лісосмугу на відстані 11 метрів від центру дороги.

Втім, підсумки їх «праці» можна оцінити на власні очі: «Траса Київ-Довжанський. 669 кілометр. Донецька область. Саме тут в 2016 році виконувались роботи впродовж цієї ділянки. Робітники вирізали крупні дерева. Виключно дуб та ясень. І після своєї виконаної роботи вони не стали збирати гілля, а просто його спалили. Зараз ми бачимо, що відбувається впродовж 3-4 кілометрів цієї траси», - коментує голова відокремленого осередку ГО «Стоп Корупції» у Святогірську Володимир Рибалкін.

Від Сяну до Дону через лісові оборудки державний бюджет втратив понад 100 мільйонів

Порушення очевидні. Екологічна інспекція це підтверджує: «Двісті пеньків наміряли. Там документів на знос не було. Ні у кого. Ні в автодору, ні у тих людей, які цим займалися», - зазначає Ольга Прядка, інспектор Державної екологічної інспекції Донецької області.

«Ми уже довгий період часу моніторимо незаконні вирубки лісу в Україні. Нам вдалося з’ясувати ще одну корупційну схему, завдяки якій державному бюджету завдаються збитки у понад 100 мільйонів гривень. Ми виявили такі схеми у Львівській і Донецькій областях. А скільки ще областей від заходу до сходу?», - резюмує керівник правозахисного блоку ГО «Стоп Корупції» Ігор Бондарчук.

Всі подробиці подій – у новому сюжеті «СтопКору»:

https://youtu.be/B_GOcA-kFB0

Другие новости