ПоддержатьУкраїнська

Відходи норкової ферми на Житомирщині не труїтимуть селян – суд

StopCor
StopCor

StopCor

Відходи норкової ферми на Житомирщині не труїтимуть селян – суд

3 березня Апеляційний суд виніс рішення залишити дійсним рішення суду про зупинення діяльності норкової ферми ТОВ “Профуна” на Житомирщині. Воно було опубліковане в реєстрі судових рішень.

 Суд залишив дійсним рішення про зупинення діяльності ферми Фото: скріншот

Майже рік громадським організаціям ГО “Стоп корупції”, АО “Екобезпека”, ГО “Клуб Сінгурівської водойми”, а також громаді сіл Сінгури та Пряжів, довелося доводити незаконність будівництва і негативний вплив на довкілля господарської діяльності горе-норкової ферми ТОВ “Профуна”.

“Даний кейс є своєрідним маркером для підприємств-забруднювачів, які хибно вважають, що через високий рівень корумпованості державних органів, можуть нехтувати конституційним правом громадян і не отримувати у відповідь адекватної реакції з боку громадськості.

На сьогодні ми отримали постанову Сьомого апеляційного адміністративного суду, яку зможемо виконати та зупинити незаконну діяльність підприємства – забруднювача”, – зазначили в адвокатському об’єднанні.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, у селі Сінгури на Житомирщині відходи звіроферми компанії “Профуна” тривалий час не давали нормально жити місцевим мешканцям через сильний сморід та отруєння ґрунтових вод. Крім того, вони були розташовані на відстані 400 метрів від будинків замість 1200.

Другие новости