ПоддержатьУкраїнська

Відсотки, які пропонують "зеленим" в новому законопроєкті неправильні, – нардеп Костюх

StopCor
StopCor

StopCor

Відсотки, які пропонують 'зеленим' в новому законопроєкті неправильні, – нардеп Костюх

Нардеп Анатолій Костюх не задумуючись спророкував майбутнє інвесторів, які вкладались в Україні в альтернативну енергетику. Ймовірно, вже завтра, 17 липня нардепи зможуть під шумок перекроїти законопроєкт 3658 та суттєво знизити вартість сонячної та вітряної електроенергії. Такі невтішні зміни інвестори називають такими, що можуть призвести у найближчому майбутньому до повного банкрутства галузі.

 Фото: скріншот

За словами Костюха, зниження відсотків планується на 15% для “сесів” та 7,5% для весів.

"Я підтримую цей законопроєкт в будь-якому випадку, тому що потрібно збалансовувати систему. Проте, я вважаю, що відсотки, які зараз пропонуються (15 - для "сесів", а 7,5 для "весів") і не враховувати договори, які були до 15-го року – це трішечки неправильно", зазначив він у коментарі парламентському кореспонденту “СтопКору”.

https://youtu.be/E0uVIVjzcU8

У той же час, за даними інвесторів, зловживаючи кількома сотнями поправок, ряд нардепів хочуть зниження у двічі більші за озвучені раніше цифри.

Зазначимо, коли “зелені” тарифи встановлювались в Україні, це робилось для приваблення інвесторів. Більшість із них брали кошти у кредит. Кожні кілька років тарифи знижувались. Проте, цей рік може стати вирішальним для більшості підприємців, адже різке зниження відсотка призведе до неспроможності людей сплачувати борги й вони втратять своє майно. Крім того, залучення в Україну нових інвесторів та розвиток альтернативної енергетики, такої популярної у Європі, будуть зупинені.

Другие новости