ПоддержатьУкраїнська

Вінницький депутат-забудовник переписав скандальну компанію на свого водія

StopCor
StopCor

StopCor

Вінницький депутат-забудовник переписав скандальну компанію на свого водія

Ані грошей, ані житла: 300 вінницьких родин опинились просто неба через будівельну аферу і досі не знають, де шукати правди. Все, що залишилось в інвесторів ЖК «Європейський» – документи й договори. Хто підставив вкладників та хто має відповісти за цю оборудку? Дивіться у розслідуванні Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=xJ8YAQ_k0UI

У 2015 році був укладений 4-х сторонній договір між міською радою Вінниці, фірмою «Неал», «БМУ-2», а також «Рендінвестом». Вони брали зобов'язання побудувати житловий масив на земельній ділянці.

За умовами угоди, у кожної сторони були свої зобов'язання: міськрада мала надати земельну ділянку та всі дозвільні документи, фірма «Неал» – звести 6-ти поверхові «клубні» будинки та комунікації до них.

«БМУ-2» займалось об'єктами соціальної та транспортної інфраструктури, а ТОВ «Рендінвест» зобов’язувалось побудувати багатоповерхові житлові будинки та дитячий садочок.

Виявляється, що за будівництво житлових будинків в інвестиційній угоді фактично відповідали дві фірми: «Неал» та «Рендінвест».

«В кожного були свої зобов'язання, у «Неала» – це будівництво 6-ти поверхових будинків клубного дому, які на сьогодні здані в експлуатацію і підключені до комунікацій. У «Рендінвест» – це будівництво 12-ти поверхових будинків, саме «Європейського кварталу», будівництво садочка і певні мережі», – розповідає Вікторія Галіцька, яка була керівником ТОВ «ВКФ «Неал» у 2014 р.

 Кожна з 4-х сторін відповідала за певний напрям

Отже, свої зобов'язання перед інвесторами не виконала саме фірма «Рендінвест», тож журналісти вирішили поспілкуватися з її власником.

Згідно з відкритими даними, директор фірми-забудовника – Олександр Сугак.

Та тут почалися перші сюрпризи. Перебуваючи у Вінниці, ми дізналися, що власник скандально відомої фірми «Рендінвест» – це персональний водій місцевого депутата Олександра Дана, відомого у Вінниці будівельного магната.

Другие новости