ПоддержатьУкраїнська

Високопосадовця Міноборони Собана ДБР затримало на хабарі

StopCor
StopCor

StopCor

Високопосадовця Міноборони Собана ДБР затримало на хабарі

Високопосадовця Міністерства оборони України Сергія Собана Державне бюро розслідувань впіймало на хабарі у розмірі 20 тисяч доларів. 

 Собана впіймали на хабарі в $20 тис

Відомо, що Собан упродовж тривалого часу обіймає посаду начальника Центрального управління капітального будівництва МО. Крім того виявилось, що у 2015 році Собан уклав договір на будівництво зі структурами з групи ексглави "Укрбуду" Максима Микитася. Про це повідомив головний редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов у своєму Facebook.

«Затримання Собана проводиться в рамках великого кримінального розслідування, яке ДБР веде проти підозрюваного в корупції заступника міністра оборони Ігоря Халимона», — зазначив Бутусов.

 Посередник Собана - Андрій Шатілін Фото: Юрій Бутусов/Facebook

За словами Бутусова, також був затриманий Андрій Шатілін —колишній член Громадської ради Міноборони та колишній помічник "Слуги народу" Ірини Верещук.

«За даними слідства, вони вимагали від представника товариства 30 тис доларів США за сприяння в прийнятті сесією селищної ради рішення про дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку у смт. Гостомель Київської області. Також за ці кошти вони обіцяли надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення іншої земельної ділянки в Гостомелі у користування на умовах оренди та укладення з Центральним територіальним управлінням капітального будівництва Міністерства оборони України договорів про капітальне будівництво на землях, що перебувають у віданні Міноборони, у тому числі на території військового містечка».

Що відомо про Шатіліна?

Андрій Шатілін — бізнесмен, відомий як колишній член Громадської ради Міноборони, колишній радник директора готелю Міноборони "Козацький" в Києві, і колишній помічник на громадських засадах "Слуги народу" Ірини Верещук. Верещук відразу оформила собі Шатіліна помічником після обрання депутатом, проте в жовтні 2019 му році заявила, що позбавила Шатіліна цього статусу.

За даними деяких ЗМІ, Шатілін також є колишнім співробітником спецслужб. Він представляв організацію “Український фонд миру”, який очолює Людмила Супрун, до цього був Леонід Черновецький.

«Про Супрун варто знати лише те, що в 2011 році вона підтримала російський рух “Народное большинство России, Украины, Белоруссии”, який виступає за об’єднання Росії, Білорусі та України в одну конфедеративну державу», пише "Новинарня".

Як повідомляв "СтопКор" раніше, екснардеп і колишній голова будівельної компанії "Укрбуд" Максим Микитась відшкодував 50 мільйонів гривень збитків у справі про аферу з квартирами для Нацгвардії. Загальна сума збитку була визначена на рівні 81,64 млн гривень.

Після цього журналісти викрили ще одну схему. За їхніми даними команда Микитася на «радіаційних» тендерах привласнила річний бюджет українського міста.

Другие новости