ПоддержатьУкраїнська

Взявся за старе? Скандальну закупівлю палива від УЗ провів фігурант справи про розкрадання в "Укроборонпромі"

StopCor
StopCor

StopCor

Взявся за старе? Скандальну закупівлю палива від УЗ провів фігурант справи про розкрадання в 'Укроборонпромі'

25 травня Господарський суд столиці заборонив "Укрзалізниці" проводити закупівлі паливо-мастильних матеріалів. Причому у філії "Центру забезпечення виробництва" УЗ, де й проводили скандальні тендери, про цю ухвалу відомо: з рішенням суду ознайомили заступника директора Юрія Шиганова. Виходить, що він знав про судову заборону та свідомо пішов на порушення норм закону, проводячи торги? Детальніше про це – у новому сюжеті Марії Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=9OyLeVPzT_w

За відповідями журналісти попрямували до пана Шиганова. Проте крім охоронця установи більше ні з ким так і не вдалося поспілкуватися.

Цікаво, що на той момент пан Юрій перебував в установі, що підтвердили у приймальні, проте до медійників він так і не вийшов. А щоб спровадити активістів та журналістів з будівлі, на охороні влаштували справжній спектакль, який здивував навіть правоохоронців.

Сам же Юрій Шиганов уже неодноразово фігурував у журналістських розслідуваннях щодо розкрадань державних коштів на закупівлях "Укроборонпрому", які завдали державі збитків на 250 мільйонів гривень.

Юрій Шиганов - фігурант розслідувань щодо розкрадань державних коштів на закупівлях ''Укроборонпрому'' Фото: скрін

Не менш закритим виявився й департамент планування та очікування цін у сфері закупівель УЗ, який власне й ініціював проведення "мастильного" тендеру. Понад тиждень заступник керівника Таїсія Олійник то ігнорує активістів та журналістів, то взагалі не з'являється на роботі.

Станом на сьогодні усі приїзди знімальної групи до її офісу та намагання домовитися про зустріч так і не увінчалися успіхом.

Другие новости