ПоддержатьУкраїнська

Western Union припиняє грошові перекази з РФ в Україну

StopCor
StopCor

StopCor

Western Union припиняє грошові перекази з РФ в Україну

Міжнародна платіжна система Western Union припиняє грошові перекази з Росії в Україну. До цього призвели прийняті російською стороною санкції, якими забороняється використовувати іноземні платіжні системи для операцій за межами країни.

Новину повідомляє "Преса України".

Закон набирає чинності сьогодні, 5 травня. Він був схвалений в Раді Федерації в кінці березня; потім його підписав Володимир Путін.

Відповідно до закону, у разі введення іноземною державою заборон щодо російських платіжних систем транскордонні перекази грошей без відкриття банківського рахунку в рамках платіжних систем, в тому числі іноземних, будуть можливі з Росії в таку державу лише за умови, що оператор платіжної системи, оператори послуг платіжної інфраструктури прямо або дотично контролюються РФ.

Центробанк країни-агресора повинен буде розміщувати на своєму офіційному сайті відомості про введення іноземними державами заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані центробанком.

Нелегітимна Держдума прийняла відповідний законопроект у третьому читанні 22 березня.

Нагадаємо, 22 лютого Держдума Росії підтримала законопроект про заборону грошових переказів в Україну. За порушення закону загрожує покарання штрафом в розмірі грошового переказу.

Другие новости