ПоддержатьУкраїнська

Юркевич може опинитись на лаві підсудних: поліція розслідує спробу захоплення столичної будівлі

StopCor
StopCor

StopCor

Юркевич може опинитись на лаві підсудних: поліція розслідує спробу захоплення столичної будівлі

Величезні борги, мільярди в офшорах та «рішали» у владних кабінетах: на жаль, грандіозні фінансові афери – явище, яким важко здивувати пересічного українця. Завдяки кому гучний шахрайський проєкт Анатолія Юркевича й досі продовжує функціонувати? Розслідувала Наталя Дігтяр.

https://www.youtube.com/watch?v=IEAOgqspGhM&t=384s

«Після проведення реєстраційних дій за одним із об’єктів дуже оперативним чином боржник, використавши підроблене рішення Господарського суду міста Києва, здійснив окрему реєстрацію, скасувавши наш запит за допомогою державного реєстратора із Донецького регіону. Ця дія є повністю незаконною», – коментує злочинну схему «віджиму» майна представник ФК «Інвестохілс-Веста» Євген Дяченко.

 Євген Дяченко Фото: СтопКор

За даним фактом адвокати фінансової компанії «Інвестохілс-Веста» звернулись із заявою до правоохоронних органів.

Як повідомила пресофіцер Голосіївського УП Христина Кір’якова, за фактом подій на вулиці Будіндустрії, 6 у столиці слідчим відділом УП Голосіївського району розпочато кримінальне провадження за ст. 356 ККУ – самоуправство. Наразі триває досудове розслідування, дізнавач проводить слідчі дії.

 Найманці Юркевича намагались захопити будівлю Фото: СтопКор

За нашою інформацією, куратором рейдерської схеми Юркевича з боку Мін’юсту виступає Тетяна Козаченко, відома як «головна люстраторка» країни. Саме вона координує діяльність «чорних» реєстраторів із метою незаконного повернення банкіру майна, яке він втратив унаслідок фінансових афер.

Нагадаємо, пані Козаченко у 2014-2016 роках очолювала Департамент з питань люстрації Міністерства юстиції України, а з квітня 2017-го головує у Громадській раді з питань люстрації при Мін’юсті. Утім, це не завадило їй засвітитися у низці гучних корупційних історій.

Крім того, прізвище Козаченко виявили у списку засновників офшорної компанії, яка входить до орбіти інтересів Анатолія Юркевича. Представники «СтопКору» намагались поспілкуватися з пані Тетяною, проте марно.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом