ПоддержатьУкраїнська

Місія Chang'e-5: Китай успішно запустив ракету на Місяць (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Місія Chang'e-5: Китай успішно запустив ракету на Місяць (відео)

У рамках місії Chang'e-5, Китай успішно запустив ракету на Місяць. Повідомляється, що основне завдання місії — зібрати не менше 2 кілограмів ґрунту і каменів з Місяця.

 Фото: EPA

Про це пише УНН з посиланням на CGTN.

Так, місія Chang'e-5 є останньою і найскладнішою з шести місій програми дослідження Місяця, розробленої китайськими вченими 20 років тому.

Основна її мета - збір зразків ґрунту з Місяця і їх подальша доставка на Землю. Якщо бути точнішим, місія повинна доставити з Місяця не менше 2 кілограмів каменів і грунту.

Відзначається, що найбільша проблема у місії полягає в тому, щоб повернути зразки на Землю. Так, після того, як роботизований місячний посадковий модуль збере зразки, вони поміщаються в апарат, який запускається з поверхні Місяця і повинен зустрітися і зістикуватися з орбітальним апаратом, що вимагає дуже точного розрахунку часу. Якщо орбітальний апарат або апарат із зразками відхиляться на невелику відстань, вони пропустять стикування. Коли орбітальний апарат наблизиться до Землі, капсула зі зразками буде випущена і приземлиться в тому ж районі, де приземляються астронавти Шеньчжоу.

https://twitter.com/CGTNOfficial/status/1331025650195386377?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1331025650195386377%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.unn.com.ua%2Fuk%2Fnews%2F1904262-kitay-uspishno-zapustiv-raketu-na-misyats

Як повідомляв “СтопКор” раніше, у Міноборони Росії заявили, що вигнали американський есмінець у Японське море.

Другие новости

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность уклонистам

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность уклонистам

Врачи выдавали фальшивые медицинские заключения о состоянии здоровья "пациентов", на основании которых военнообязанные признавались непригодными к службе