ПоддержатьУкраїнська

Зачинені, але не всі: у Києві перевірили, як підприємці дотримуються карантину

StopCor
StopCor

StopCor

Зачинені, але не всі: у Києві перевірили, як підприємці дотримуються карантину

«Зачинено», «працюємо на самовивіз» і «купіть щось, бо капець». Такі вивіски на київських кафе, барах, ресторанах і клубах побачили громадські активісти під час моніторингу дотримання умов карантину вихідного дня з боку малого та середнього бізнесу. Вони протягом суботи та неділі перевірили заклади громадського харчування та розважальні заклади у центрі Києва та на околицях столиці.

 У Києві перевіряють, як бізнес дотримується карантину вихідного дня Фото: СтопКор

Напередодні учасники моніторингу упіймали на гарячому порушників обмежень. Ресторан «Havana» на Набережному шосе приймав відвідувачів та бронював столики для всіх охочих.

Активісти зафіксували порушення на відеокамеру. А коли звернулись за роз’ясненнями до адміністрації закладу, стали жертвами нападу. Знімальну групу фактично утримували всередині. А адміністратор ресторану проявив агресію та вдарив у обличчя громадського активіста.

 Громадські активісти моніторять ресторани та кафе на Подолі у Києві Фото: СтопКор

На місце викликали екіпажі патрульних, спецпризначенців та слідчо-оперативну групу Печерського управління поліції.

"На законні вимоги працівників поліції відчинити двері, припинити роботу закладу та випустити вказаних осіб протягом години адміністрація та охорона не реагувала. Надалі працівники спецпідрозділу відчинили двері ресторану та зафіксували правопорушення. Працівники поліції вивели усіх відвідувачів із закладу", – пишуть у поліції.

На директора "Havana" оформили адміністративний протокол за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України та затримали двох чоловіків.

Уранці 14 листопада на порушенні карантинних обмежень упіймали власників двох закладів на вулиці Шота Руставелі. Рестораторам загрожує штраф у 140 тисяч гривень.

 Ресторани мережі Борисова дотримуються карантину вихідного дня Фото: СтопКор

Додамо, що відповідно до рішення Кабміну в Україні з 14 до 30 листопада 2020 року запровадили карантин вихідного дня.

Забороняється: робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери.

 Заклади можуть працювати лише на самовивіз Фото: СтопКор

Лишаються працювати продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами; фінансові установи, СТО, доставка їжі. У звичайному порядку буде здійснюватися інкасація та перевезення валютних цінностей.

Обмеження діють з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. І так кожного вікенда до кінця листопада.

Другие новости