ПоддержатьУкраїнська

Закуплені МОЗ «вітчизняні» ПЛР-тести виявилися частиною китайського гуманітарного вантажу, — «Джокер»

StopCor
StopCor

StopCor

Закуплені МОЗ «вітчизняні» ПЛР-тести виявилися частиною китайського гуманітарного вантажу, — «Джокер»

Таємний постачальник ПЛР-тестів для МОЗ: де розташований офіс та виробничі потужності компанії «Укргентех»? Чи продукує фірма тест-системи сама або це просто перекупник? Яка вартість одного тесту? Ці та інші запитання журналісти адресували товариству в запиті ще за кілька днів до зйомок. Докладніше про це – в матеріалі Алли Легези.

https://www.youtube.com/watch?v=75ail_bOtRo

Утім, на момент виходу сюжету в ефір відповіді журналісти так і не отримали. Спілкуватися телефоном представники компанії-постачальника теж не забажали.

Цими питаннями зацікавилися і народні депутати, які стали на захист саме державного вітчизняного розробника ПЛР-тестів – Інституту молекулярної біології та генетики НАН України.

«Наразі я надіслав запити і до МОЗ, і до Кабміну, і до цієї компанії, щоб з’ясувати, яким чином обрали саме цю фірму, а не Інститут, хто приймав рішення, скільки було перераховано їм коштів, на яку загальну кількість тест-систем, тому що цих даних у відкритих джерелах, на жаль, немає», — повідомив журналістам народний депутат України Сергій Нагорняк.

Правда може шокувати. На телеграм-каналі «Джокер» оприлюднили документи, які свідчать, що «вітчизняні» ПЛР-тести виробництва «Укргентех» насправді прибули з Китаю!

 «Джокер» оприлюднив документи про те, що «вітчизняні» тести насправді можуть є китайськими

Шість коробок реагентів для тестів вагою 320 кг, як стверджують у соцмережі, «Укргентех» не просто закупив як комерційна структура, а отримав як гуманітарний вантаж через дипломатичні канали.

Цей гуманітарний вантаж із КНР був призначений для українських лікарень, але насправді міг потрапити до приватних рук. Тож не виключено, що цю благодійну допомогу з-за кордону лікарні зараз вимушені купувати за наші ж з вами гроші.

Другие новости