ПоддержатьУкраїнська

Залізничні лікарні хочуть приватизувати? Медики звинуватили керівництво "Укрзалізниці" у саботажі

StopCor
StopCor

StopCor

Залізничні лікарні хочуть приватизувати? Медики звинуватили керівництво 'Укрзалізниці' у саботажі

"Укрзалізницю" знову лихоманить від корупційних скандалів. У компанії проігнорували судову заборону та провели тендери на закупівлю паливно-мастильних матеріалів на чверть мільярда гривень. А переможцями оголосили фірми, що мали низку порушень. Проте це – далеко не єдина проблема залізничного гіганта. Що коїться під дахом найбільшого вітчизняного перевізника? Дізнавайтесь із репортажу Марії Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=9OyLeVPzT_w

Нещодавно під стінами Мінінфраструктури пройшла масштабна акція протесту. Одна з проблем, яка була озвучена там – продаж відомчих лікарень "Укрзалізниці" у приватні руки. А все – через призначення нової очільниці філії "Центр охорони здоров’я" Наталії Білинської.

"Наталіє Ярославівно, ви багато пишете в засобах масової інформації про те, що ви за цей час зробили. Так ви спочатку розкажіть про ваш великий штат працівників, які сьогодні налічує 60 людей. Який коефіцієнт їхньої корисної дії для лікарень в Україні? І які вони отримують зарплати, премії у порівнянні з лікарями всіх тих восьми лікарень УЗ?" – звернувся до чиновниці юрист Костянтин Адаменко.

Мітингувальники занепокоєні: лікарі восьми опорних лікарень "Укрзалізниці" можуть залишитися без роботи, а самі медзаклади знищать. А це – саме ті лікарні, які опікуються насамперед здоров’ям працівників залізниці, а отже – безпекою перевезень залізницею.

Нагадаємо, очільниця філії Наталія Білинська затвердила новий правовий статус лікарень — як виробничих підрозділів. Внесла зміни до штатних розписів і запровадила посаду генерального директора лікарні — з повноваженнями розпоряджатися майном філії.

Лікарі із закладів ''Укрзалізниці'' прийшли до Криклія. Джерело: СтопКор

Нововведення нефахових керівників одразу ж шокували лікарів. Наприклад, їм повідомили, що лікарні переходять на 4-денний тижневий графік зі скороченням заробітної плати. Подейкують і про скорочення штату медиків.

"Ми звернулися з листами до всіх: і до керівника "Укрзалізниці", і до Зеленського, і в Раду. Ми написали 13 звернень, це було 12 травня, та лише прийшло повідомлення, що листи вони отримали, жодної реакції немає", – зазначила голова профспілки дорожньої клінічної лікарні м. Одеси Галина Власенко.

Також профспілки звернулися до Міністра інфраструктури Владислава Криклія. 14 травня той зібрав нараду, на якій пообіцяв, що всі накази Білинської будуть скасовані.

Другие новости

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Журналисты СтопКора приехали к заместителю командующего Нацгвардией Билоусу, чтобы спросить о скандальном приобретении формы для НГУ и его декларации