ПоддержатьУкраїнська

Працівники таємно проходили через підвал: очільник «Укрзалізниці» Юрик забарикадувався від мітингарів

StopCor
StopCor

StopCor

Працівники таємно проходили через підвал: очільник «Укрзалізниці» Юрик забарикадувався від мітингарів

Під стінами Мінінфраструктури – масштабні протести. Оскільки побороти беззаконня в галузі поодинці неможливо, колишні та чинні працівники «Укрзалізниці», а також пов’язані зі структурою люди об'єдналися у так званий антикризовий штаб залізничників. Чому людям довелося розгорнути «транспортний Майдан»? Розслідувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=9OyLeVPzT_w

Зауважимо, «СтопКор» також виступив на підтримку мітингарів та 27 травня підписав меморандум з організацією-членом штабу, Національним антикризовим публічним штабом. До урочистостей та обговорень долучилися й інші альянси-учасники штабу, зокрема, всеукраїнська професійна спілка «Спілка залізничників України», громадська ініціатива «Залізничний Майдан» та громадська організація «Захищений успішний залізничник».

«Ми виступаємо такою коаліцією, звертаємося до всіх, хто нас зараз бачить і хто хоче стати нашим ідейним товаришем. Долучайтеся, будемо боротися й висвітлювати надалі зловживання», – закликав директор правозахисного департаменту ГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук.

За словами керівника Національного антикризового штабу Сергія Опрі, у транспортній сфері діють різні потокові схеми, завдяки яким прибутки від закупівель ідуть до кишень окремих осіб. Понад те, за кожним напрямком закріплені конкретні «куратори».

 До акції приєдналися лікарі з «Укрзалізниці» Фото: СтопКор

Враховуючи те, що довкола «Укрзалізниці» розгорівся уже не один скандал, наші журналісти спробували поспілкуватися з самим керівником установи, Іваном Юриком. Проте на наші запити ніхто відповіді так і не надав, а до приміщення держустанови взагалі неможливо пройти.

Щоб хоч якось донести до Івана Юрика інформацію про махінації та свавілля, які точаться в УЗ, активісти влаштували безстроковий мітинг. Проте замість того, щоб вийти до протестувальників та поспілкуватися з журналістами, у відомстві зачинили всі двері, запускаючи працівників невеликими групами через підвал.

 Напис на бочках: ''мастило для крісла Юрика'' Фото: СтопКор

Медійники намагалися додзвонитися до пана Івана на мобільний, писали йому, проте у відповідь — лише тиша. Усе, що залишилося знімальній групі «СтопКору» – це навідатися до нього додому. Але тут ще цікавіша історія. Згідно з декларацією, проживає чиновник у центрі Києва. Проте тут про нього не чули.

Доволі дивно, адже, згідно з декларацією, в пана Івана – лише ця квартира та будинок у Закарпатській області. Тож якщо у столичній квартирі він не проживає, то невже добирається щодня до роботи аж з іншого кінця країни, чи все ж таки просто не задекларував ще якесь майно? Поки що знайти посадовця нам так і не вдалося.

Хоча питань до пана Юрика накопичилось уже чимало, причому не лише у преси й активістів, а ще й у Кабміна.

Другие новости