ПоддержатьУкраїнська

Заморені корови та… робітники: на Рівненщині керівник розорив аграрне держпідприємство

StopCor
StopCor

StopCor

Заморені корови та… робітники: на Рівненщині керівник розорив аграрне держпідприємство

У Рівненській області колишній директор ДП ДГ «Білокриницьке» ІСГ Західного Полісся НААН Ігор Волошко спровокував штучне банкрутування підприємства.

 Ігор Волошко

Про це редакції «СтопКору» розповіли самі працівники дослідної станції.

За їхніми словами, люди вже близько трьох місяців сидять без заробітної платні. Водночас у наявному штатному розписі є та отримують заробітну плату ті, хто жодного разу на державному підприємстві не був та не брав участь у його господарській діяльності.

Крім того, за словами робітників, попереднє керівництво лишило по собі мільйонні борги, яких можна було уникнути.

 Про проблеми на підприємстві розповіли працівники Фото: СтопКор

Найпростіша з реалізованих схем – продаж кукурудзи за заниженою ціною. Кукурудза впродовж останніх двох-трьох років коштувала не більше 1600 грн за тонну, а реальна ринкова ціна становила 2550 грн. Така різниця спричинила недоотримання державним підприємством багатьох мільйонів гривень прибутку.

Люди також розповіли про незадовільний стан тварин на фермі, неналежні умови їх утримання. Виявилося, що упродовж декількох років попереднє керівництво не вирощувало корми для тварин, що унеможливлювало створення запасів для корів.

Журналісти «СтопКору» взялися розслідувати цю справу та вже поговорили з паном Волошком. Якою була його реакція – читайте у наступних матеріалах.

 Фото: СтопКор

Зазначимо, що на підприємство призначили нового директора. Ним став Руслан Коновал.

Другие новости