ПоддержатьУкраїнська

Депутата райради на Чернігівщині судитимуть за одержання хабара від підприємця

StopCor
StopCor

StopCor

Депутата райради на Чернігівщині судитимуть за одержання хабара від підприємця

Прокуратура Чернігівської області направила до суду обвинувальний акт стосовно депутата однієї із районних рад за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, депутат, яка займала посаду керівника структурного підрозділу селищної ради, отримала від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 27 тис грн. За «винагороду» очільниця підрозділу пообіцяла не вчиняти дії щодо примусового стягнення в судовому порядку штрафних санкцій за неналежне виконання ним умов укладеного договору. Кошти були перераховані суб’єктом господарювання як благодійна допомога на рахунок, реквізити якого надала депутат.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Другие новости